Actavis va prelua Allergan, producatorul Botox, pentru 66 de miliarde de dolari

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 15:35
1484 citiri
Actavis va prelua Allergan, producatorul Botox, pentru 66 de miliarde de dolari
Foto: Actavis

Actavis va prelua Allergan, producatorul Botox, pentru 66 de miliarde de dolari, suma care va fi platita in numerar si actiuni, oferta depasind pe cea a rivalilor de la Valeant Pharmaceuticals.

Astfel, Actavis va plati pentru fiecare actiune Allergan 129,22 dolari in numerar si 0,3683 dintr-o proprie actiune, ceea ce duce pretul unui titlu emis de producatorul Botox la 219 dolari. Tranzactia a fost aprobata de consiliile de administratie si este sustinuta de echipele de management ale celor doua companii, scrie Fortune.

Directorul executiv al Valeant, J. Michael Pearson, a spus ca "nu poate justifica in fata actionarilor plata a 219 dolari sau mai mult, pentru o actiune Allergan".

"Vom continua sa ne concentram pe rezultate organice puternice si pe evaluarea oportunitatilor de preluare asa cum am fost intotdeauna: prudenti, intr-o maniera disciplinata, tinand cont de interesele actionarilor nostri", a spus Pearson. Cea mai recenta oferta a celor de la Valeant pentru preluarea Allergan a fost de 54 miliarde dolari.

Noua firma, una dintre cele mai mari din industria farmaceutica

Tranzactia Actavis-Allergan va crea una dintre cele mai mari 10 firme farmaceutice in functie de vanzarile mondiale, cu venituri anuale combinate estimate la 23 miliarde dolari pentru 2015. Actavis au anuntat ca se asteapta ca acordul sa fie finalizat in al doilea trimestru din 2015. De asemenea, a precizat ca se asteapta ca venitul firmei aparute in urma acestei tranzactii sa inregistreze o crestere de peste 10% in prime 12 luni dupa finalizarea procesului.

Noua companie va fi condusa de Brent Saunders, directorul executiv si presedintele Actavis, iar Paul Bisaro va ramane presedinte, precum si de echipele de management superior ale ambelor companii. Doi membrii ai consiliuli de administratie al Allergan vor fi co-optati in cel al Actavis dupa ce procesul de preluare se va incheia. Actavis a precizat si ca ritmul invetitiilor companiei va fi pastrat.

Compania Valeant a dezvaluit prima oferta sa de preluare a Allergan, in aprilie, oferta care era sustinuta si de unul dintre principalii actionari ai Allergan, fondul de hedging Pershing Square Capital Management al lui Bill Ackman.

Pershing Square a incercat sa modifice componenta consiliului de administratie al Allergan prin introducerea de noi reprezentantii care ar erau favorabili preluarea de catre compania canadiana Valeant. Aceasta ar fi permis celor de la Valeant o tranzactie mai buna prin mutarea sediului celor de la Allergan in Canada.

#Actavis preluare allergan, #actavis botox , #Stiri International