Actionarii RBS au votat impotriva politicii de plati si pensii a bancii

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 09:50
1456 citiri
Actionarii RBS au votat impotriva politicii de plati si pensii a bancii

Actionarii Royal Bank of Scotland (RBS) au votat impotriva politicii de salarizare si pensii a bancii, in cadrul intrunirii anuale din Edinburgh, RBS nefiind obligata sa accepte cererile acestora, relateaza BBC News.

Acestia au actionat ca urmare a criticilor aduse fostului director executiv al bancii, Fred Goodwin, a carui pensie anuala se ridica la 703.000 lire sterline (1 milion de dolari).

In acelasi timp, Goodwin a respins alte cereri ale presedintelui RBS de a renunta voluntar la o parte din pensie. Surse apropiate situatiei au declarat pentru BBC ca Goodwin crede ca si-a respectat contractul cu banca si se asteapta ca si RBS sa respecte termenii contractului.

"Goodwin are o pensie foarte frumoasa. Si noi suntem pensionari, ne-am dori aceeasi suma, dar nu am avea curaj sa acceptam, nu dupa ceea ce a facut fostul director" a declarat un actionar.

Goodwin a renuntat la postul sau in octombrie, dupa ce RBS a primit o injectie de capital din partea guvernului britanic. Banca a anuntat deja 2.700 de disponibilizari in Marea Britanie.

Banca a anuntat vineri ca va mari numarul concedierilor, in contextul in care vrea sa taie costurile cu 3,7 miliarde dolari, in urmatorii trei ani.

In februarie, RBS a raportat pierderi de 24,1 miliarde lire sterline in 2008, cele mai mari din istoria corporatista britanica. 

#rbs, # pierderi, # Goodwin, # disponibilizari, # politica salarizare , #Stiri International