Activista rusa Maria Butina a fost condamnata in SUA. Reactia lui Putin

Sambata, 27 Aprilie 2019, ora 14:01
1392 citiri

Dupa condamnarea activistei ruse Maria Butina in SUA, la 18 luni de inchisoare, presedintele rus Vladimir Putin a avut o reactie succinta: e o decizie arbitrara.

"Este, in fapt, arbitrar. Nu intelegem de ce a fost condamnata", a declarat Vladimir Putin intr-o conferinta de presa, la finalul Summitului Noilor Drumuri ale Matasii, la Beijing, potrivit AFP.

"Nu exista nimic sa fie acuzata. Dar, pentru ca acest caz sa nu para complet ridicol, a fost condamnata la 18 luni de inchisoare", a apreciat liderul de la Kremlin.

Inculpata de "complot" in vederea "promovarii intereselor Rusiei", Maria Butina a fost arestata in iulie 2018.

Ea coopereaza cu justitia americana, dupa ce a pledat vinovata in decembrie, de faptul ca a actionat ca agenta a unei tari straine, fara sa notifice in mod oficial Guvernul - un capat de acuzare catalogat drept "spionaj light" de catre acuzare.

Diplomatia rusa a denuntat ferm, vineri, niste acuzatii "fabricate piesa cu piesa" si o condamnare "motivata politic" a Mariei Butina. ...citeste mai departe despre "Activista rusa Maria Butina a fost condamnata in SUA. Reactia lui Putin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin SUA condamnare activism , #Stiri International