Actualul val de refugiati este doar "varful aisbergului" - ce urmeaza si de la cine vine avertismentul

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 19:08
670 citiri
Actualul val de refugiati este doar "varful aisbergului" - ce urmeaza si de la cine vine avertismentul
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Actualul aflux de refugiati care vin in Europa - ajuns la circa 8.000 de persoane pe zi - nu se va diminua, iar ceea ce vedem acum este doar "varful aisbergului", a atentionat vineri Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), avertizand totodata ca, dupa valul masiv dinspre Siria, ar putea urma un altul dinspre Irak.

"Nu vad (acest aflux - n.red.) sa se atenueze. Nu il vad sa se opreasca. Lasa mai degraba impresia ca este varful aisbergului", a afirmat la Geneva, in timpul unei conferinte de presa, Amin Awad, coordonator regional al UNHCR, transmite agentia Reuters.

La randul sau, Dominik Bartsch, coordonator umanitar al ONU in Irak, a declarat ca in aceasta tara - afectata in special de conflictul armat provocat de gruparea jihadista Statul Islamic - circa zece milioane de persoane vor avea nevoie anul acesta de asistenta umanitara, circa 3,2 milioane fiind deja populatie dislocata. El a precizat ca in prezent ONU se pregateste pentru exodul a circa o ...citeste mai departe despre "Actualul val de refugiati este doar "varful aisbergului" - ce urmeaza si de la cine vine avertismentul" pe Ziare.com

#refugiati varful aisbergului, #criza imigranti Europa, #criza imigranti , #Stiri International