Acuzatii de fals in acte publice la Consiliul Romanilor de Pretutindeni: Sesizari la Parlament si Ministerul Justitiei

Marti, 13 Iunie 2017, ora 17:19
778 citiri
Acuzatii de fals in acte publice la Consiliul Romanilor de Pretutindeni: Sesizari la Parlament si Ministerul Justitiei
Foto: Facebook / Tommy Tomescu

Regulamentul Consiliului Romanilor de Pretutindeni (CRP) a fost modificat fara aprobarea Congresului si trimis la Parlament, sustine Tommy Tomescu (foto centru), presedintele executiv al CRP. In replica, Biroul de comunicare al Consiliului neaga acuzatiile.

Tomescu a sesizat Parlamentul si Guvernul Romaniei, insa pana acum cele doua institutii nu au avut nicio reactie oficiala.

Consiliul Romanilor de Pretutindeni (CRP) a fost ales de congres in urma cu un an, cu scopul de a folosi propria experienta a membrilor sai pentru a furniza "informatii, analize si propuneri" Parlamentului, ministerului de resort sau altor institutii.

Tommy Tomescu, presedintele executiv al CRP, spune ca a constatat ca o parte dintre colegi au falsificat regulamentul si s-au prezentat cu el in fata comisiilor de specialitate din Parlament. Mandatul unui consilier a fost propus pentru a fi marit pe hartie, fara aprobarea congresului, de la 1-2 ani la 3-4 ani. In plus, consilierii au solicitat sa nu mai lucreze voluntar, ci sa fie platiti.

"M-am opus acestui fals si uz de fals, sesizand parlamentarii de Diaspora, Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni si Guvernul Romaniei, care a trimis sesizarea catre Ministerul de Justitie", a declarat Tommy Tomescu pentru Ziare.com.

Mai mult, directorul Centrului comunitar Roman din Londra este neplacut surprins de faptul ca actualii parlamentari de diaspora nu sunt deloc impresionati de gravitatea faptelor inregistrate.

"Actualii parlamentari de diaspora i-au invitat pe cei implicati in aceste falsuri la intalnirea Comisiei din C.Dep, pentru a discuta despre urmatorul Congres, dar nu avem nicio informatie ca le-au cerut celor din conducerea CRP sa justifice toate aceste documente false, desi au fost sesizati de mine", a mai acuzat Tomescu, transmitandu-le senatorilor si deputatilor pentru diaspora ca devin, astfel, "complici".

Presedintele executiv al CRP se opune categoric modificarilor la regulament.

"Majoritatea actualilor membri voluntari nu se implica acum, cand sunt cu un mandat teoretic de un an, daramite atunci cand vor avea un mandat de 3-4 ani. Atunci, cum vin ei sa ceara un mandat si mai lung?

Consiliul este gandit ca o organizatie a voluntarilor din diaspora si un mandat de 3-4 ani va aduce necesitatea ca acestia sa fie platiti pentru a se implica eficient, ceea ce eu nu sustin catusi de putin. Consiliul trebuie sa fie o organizatie a activistilor ...citeste mai departe despre "Acuzatii de fals in acte publice la Consiliul Romanilor de Pretutindeni: Sesizari la Parlament si Ministerul Justitiei" pe Ziare.com

#fals Consiliul Romanilor pretutindeni, #fals acte consiliu diaspora , #Stiri International