Administratia Obama va cere companiilor financiare sa reduca ratele la creditele ipotecare

Duminica, 29 Noiembrie 2009, ora 18:02
1336 citiri
Administratia Obama va cere companiilor financiare sa reduca ratele la creditele ipotecare

Administratia Obama intentioneaza sa lanseze o campanie de convingere a companiilor financiare pentru reducerea ratelor platite de beneficiarii de credite ipotecare care au probleme in respectarea obligatiilor financiare.

"Bancile nu fac suficiente eforturi in aceasta problema", a declarat un responsabil al Departamentului Trezoreriei, Michael Barr, citat de publicatia New York Times.

Institutiile de credit au intensificat masurile de reducere a ratelor pentru clientii cu probleme financiare, dar publicatia a relatat ca programul de 75 de miliarde de dolari de combatere a prescrierilor are probleme.

Majoritatea imprumuturilor ai caror termeni au fost modificati se afla in faza de testare si, din acest motiv, la nivelul Trezoreriei exista opinia ca programul s-a dovedit ineficient.

Barr a declarat ca autoritatile de la Washington vor face publice numele institutiilor financiare care nu au redus suficient de rapid ratele imprumuturilor ipotecare.

In plus, Trezoreria nu va acorda acestor companii stimulentele promise, pana cand reducerea ratelor nu va deveni permanenta.

#obama, # credite, # ipotecare, # financiare, # companii, # reducere, # rate , #Stiri International