Administratia Trump spune ca reunirea copiilor cu parintii imigranti, separati la frontiera, va dura mai mult de un an

Duminica, 07 Aprilie 2019, ora 16:28
706 citiri
Administratia Trump spune ca reunirea copiilor cu parintii imigranti, separati la frontiera, va dura mai mult de un an
Foto: Arhiva Pixabay

Administratia Trump cere un termen de pana la doi ani pentru gasirea a mii de copii care au fost separati de familiile lor la granita inainte ca un judecator sa puna capat acestei practici anul trecut, misiune care va fi dificila deoarece copiii nu se mai afla in custodia guvernului.

Potrivit Departamentului de Justitie, va dura cel putin un an revizuirea cazurilor a aproximativ 47.000 de copii neinsotiti care au ajuns in custodia guvernului in perioada 1 iulie 2017 - 25 iunie 2018, aceasta din urma data la care judecatorul Dana Sabraw a pus capat practicii de despartire a familiilor, relateaza AP.

Uniunea Americana pentru Libertati Civile (ACLU) a criticat termenul propus de administratia Trump pentru reunirea familiilor.

"Ne opunem categoric planului conform caruia ar putea dura pana la doi ani localizarea familiilor. Guvernul trebuie sa considere aceasta situatie o prioritate", a declarat Lee Gelernt, avocet al ACLU.

Dana Sabraw a decis, anul trecut, ca peste 2.700 de copii aflati in custodia guvernului la 26 iunie 2018 sa fie reuniti cu familiile lor, ceea ce pana acum s-a realizat in mare parte.

In ianuarie, Departamentul pentru Sanatate Publica si Servicii Umanitare a semnalat ca din vara anului 2017 numerosi alti copii au fost despartiti de familiile lor.

Judecatorul a precizat luna trecuta ca poate considera guvernul responsabil pentru separarea familiilor si i-a cerut guvernului sa prezinte o propunere pentru pasii urmatori. O audiere va avea loc la 16 aprilie. ...citeste mai departe despre "Administratia Trump spune ca reunirea copiilor cu parintii imigranti, separati la frontiera, va dura mai mult de un an" pe Ziare.com

#Trump familii copii imigranti , #Stiri International