Aeroporturile londoneze Gatwick si Heathrow au luat masuri de nivel militar impotriva dronelor

Vineri, 04 Ianuarie 2019, ora 08:49
845 citiri
Aeroporturile londoneze Gatwick si Heathrow au luat masuri de nivel militar impotriva dronelor
Foto: Facebook/ Heathrow Airport

Aeroporturile londoneze Gatwick si Heathrow au anuntat masuri de tip militar in valoare de "cateva milioane de lire" impotriva dronelor.

In decembrie, activitatea aeroportului Gatwick a fost perturbata timp de trei zile de zborurile unor drone. Au fost anulate circa 1.000 de zboruri si au fost afectati aproximativ 140.000 de pasageri, iar siguranta decolarilor si aterizarilor a putut fi restabilita numai dupa desfasurarea unor echipamente militare.

Ministrul britanic al transporturilor, Chris Grayling, s-a intalnit joi dimineata cu sefii politiei, aviatiei si apararii din Regatul Unit, pentru a discuta problema.

Ulterior, o purtatoare de cuvant a aeroportului Gatwick a confirmat, fara a da detalii, ca s-a facut o investitie de ordinul milioanelor de lire in mijloace "de nivel militar" pentru apararea impotriva dronelor si ca noile echipamente au fost instalate deja de mai mult de o saptamana.

"Suntem la un nivel echivalent cu cel oferit de Fortele Armate", a aratat sursa citata, intr-o declaratie trimisa prin e-mail.

Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Europa, a facut cunoscut ca a comandat aceleasi echipamente.

Presa indicase joi, inainte de aparitia acestor informatii, ca este posibil ca ministerul britanic al apararii sa fi retras echipamentele anti-drone de la Gatwick. ...citeste mai departe despre "Aeroporturile londoneze Gatwick si Heathrow au luat masuri de nivel militar impotriva dronelor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Heathrow Airport, #drone Heathrow, #drone Gatwick , #Stiri International