AFP: La 15 ani dupa 9/11, America este intr-un perpetuu razboi

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 13:45
2512 citiri
AFP: La 15 ani dupa 9/11, America este intr-un perpetuu razboi
Foto: Facebook/Barack Obama

Data de 11 septembrie 2001 a schimbat pentru totdeauna fata Americii si i-a bulversat diplomatia si politica sa in domeniul securitatii.

SUA raman de 15 ani intr-un perpetuu razboi contra "terorismului" jihadist fara a reusi sa puna insa capat "haosului" din Orientul Mijlociu, comenteaza sambata AFP.

Desi presedintele Barack Obama, aflat la putere din ianuarie 2009, a refuzat interventionismul militar in razboaiele din lumea araba si a incercat o reconciliere cu tarile musulmane, el lasa Statele Unite intr-o stare de conflict permanent contra terorismului islamist, estimeaza expertii citati de AFP.

"Chiar si la 15 ani dupa 11 septembrie, razboaiele din Orientul Mijlociu, metastazele Statului Islamic, radicalizarea online si atentatele din Europa si America impiedica ingroparea paradigmei razboiului mondial contra terorismului", estima Tamara Cofman Wittes, director pentru cercetari in cadrul Brookings Institute.

De fapt, prima putere mondiala inca este angajata militar, de ...citeste mai departe despre "AFP: La 15 ani dupa 9/11, America este intr-un perpetuu razboi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA comemorare 11 septembrie, #SUA razboi terorism , #Stiri International