Africa pierde lupta cu Ebola: Medicii se infecteaza pe capete. Ultima victima, erou national

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 12:20
1216 citiri
Africa pierde lupta cu Ebola: Medicii se infecteaza pe capete. Ultima victima, erou national
Foto: The Independent

Eroul national al statului Sierra Leone, medic si seful campaniei de lupta cu epidemia ucigatoare de Ebola, s-a infectat cu aceasta boala.

Sheik Umar Khan, un medic virusolog in varsta de 39 de ani, despre care se stie ca s-a ocupat personal de peste 100 de persoane bolnave de Ebola, este acum tratat pentru aceeasi boala in provincia Kailahun, cea mai grav afectata de epidemie, potrivit The Independent.

Potrivit ultimelor date ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, virusul a ucis mai mult de 600 de persoane in statele Guineea, Liberia si Sierra Leone, 19 decese fiind raportate doar saptamana trecuta.

Pentru aceasta boala nu exista un vaccin, tratament specific sau vindecare. Se cunoaste ca Ebola ucide aproximativ 90% dintre oamenii infectati. Actuala epidemie a ucis in jur de 60% dintre cei care au contractat virusul.

Ministrul Sanatatii din Sierra Leone, Miatta Kargbo, a declarat ca a izbucnit in ...citeste mai departe despre "Africa pierde lupta cu Ebola: Medicii se infecteaza pe capete. Ultima victima, erou national" pe Ziare.com

#Sierra Leone Ebola medic imbolnavit, #Sierra Leone erou national Ebola, #Sierra Leone medic virus Ebola , #Stiri International