Agentia Europeana pentru Medicamente incepe mutarea la Amsterdam

Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 11:58
1216 citiri
Agentia Europeana pentru Medicamente incepe mutarea la Amsterdam
Foto: Arhiva Ziare.com

Cum mai putin de trei luni inainte de iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a inceput mutarea sediului de la Londra la Amsterdam.

Ministrul olandez al Sanatatii, Bruno Bruins, a deschis, miercuri, noul sediu provizoriu al EMA la Amsterdam. In timpul unei ceremonii festive, el a oferit, simbolic, directorului executiv al EMA, Guido Rasi, o pereche de saboti traditionali olandezi de lemn, informeaza DPA si France Presse.

"Primul pas important a fost finalizat (...) . Putem incepe sa lucram la viteza maxima pe 29 martie", data oficiala a Brexit-ului, a declarat Rasi la ceremonie.

Mutarea este o consecinta a retragerii Marii Britanii din UE, programata pentru 29 martie.

Aproximativ 850 de angajati ai EMA sunt asteptati sa se mute in Olanda impreuna cu familiile lor.

Ei vor lucra initial intr-o cladire cu 11 etaje din vestul orasului, dar noul cartier general al EMA se construieste in prezent in centrul financiar si ar trebui sa fie gata in noiembrie. Costul noului sediu al EMA este evaluat la 300 milioane de dolari.

EMA, cu sediul la Londra din 1995, este autoritatea de reglementare a UE pentru calitatea si siguranta medicamentelor.

Dupa referendumul britanic din 2016 in favoarea Brexit, mai multe orase ale UE au cerut sa gazduiasca noul sediu, printre care Amsterdam si Milano, dar si Bucurestiul.

Dupa un vot strans in noiembrie 2017, Amsterdam a invins Milano.

Citeste si 9 din 10 angajati de la Agentia Europeana a Medicamentului prefera demisia decat sa vina la Bucuresti ...citeste mai departe despre "Agentia Europeana pentru Medicamente incepe mutarea la Amsterdam" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Agentia Europeana Medicamente Amsterdam, #Brexit Agentia Europeana Medicamente, #Brexit Marea Britanie , #Stiri International