Ai spirit antreprenorial?

Miercuri, 13 August 2014, ora 16:38
1814 citiri
Ai spirit antreprenorial?

In afaceri, succesul nu este garantat. Nu exista nicio modalitate de a elimina riscurile asociate cu inceperea unei mici afaceri, insa pot fi imbunatatite sansele de succes printr-o buna planificare, o buna pregatire si o buna cunoastere.

Totul poate fi inceput prin evaluarea punctelor forte si a punctelor slabe ale potentialului patron si manager al unei firme. Urmatoarele intrebari trebuie analizate cu atentie, potrivit FindLaw intr-un articol publicat de Reuters.

  • Incepi afacerea de unul singur? Depinde numai de tine dezvoltarea proiectelor, organizarea timpul si urmarirea detaliilor.
  • Cat de bine te intelegi cu personalitati diferite? Proprietarii de afaceri trebuie sa dezvolte relatii de lucru cu o multe persoane, inclusiv clienti, furnizori, personal, bancheri si diferiti profesionisti - avocati, contabilii sau consultanti. Poti negocia cu un client exigent, cu un furnizor de incredere sau cu un functionar, daca este nevoie?
  • Cat de bun esti in a lua decizii? Proprietarii de mici afaceri trebuia sa ia decizii des - uneori chiar rapid, independent si sub presiune.
  • Ai rezistenta fizica si emotionala pentru a conduce o afacere? O afacere poate fi interesanta, insa inseamna si multa munca. Poti lucra cate 12 ore timp de sase sau sapte zile pe saptamana?
  • Cat de bine planifici si organizezi? Cercetarile arata ca o planificare nereusita este responsabila de cea mai mare parte a esecurilor in afaceri. O buna organizare - financiara, planificare, productie si inventare - poate ajuta la evitarea multor probleme.
  • Esti destul de puternic? O afacere poate afecta emotional proprietarul. Unii dintre acestia renunta la responsabilitatea succesului. O motivatie puternica poate ajuta la depasirea perioadelor de epuizare.
  • Cum afecteaza afacerea viata de familie? Primii ani ai unei afaceri pot fi grei pentru viata de familie. Este important ca familia sa stie la ce sa se astepte, iar antreprenorul trebuie sa fie sigur ca familia il va sustine. Pot fi si probleme financiare pana afacerea devine profitabila, perioada care ar putea dura luni sau ani. Antreprenorul trebuie sa poata reduce nivelul de trai sau sa mizeze pe bunurile familiei pe termen scurt.
  • De ce micile afaceri nu au succes

    Succesul in afaceri nu este garantat. Nu este bazat doar pe noroc, desi putin nu strica niciodata. Succesul depinde in primul rand de planurile si de organizarea proprietarului. Chiar si asa, nu exista nicio garantie.

    In lucrarea sa Small Business Management, Michael Ames a enumerat urmatoarele motive de insucces in afaceri:

    1. Lipsa de experienta

    2. Insuficient capital

    3. Localizare nepotrivita

    4. Gestionarea slaba a stocurilor

    5. Investitii prea mari in active fixe

    6. Credite nepotrivite

    7. Utilizarea de fonduri personale

    8. Crestere neasteptata

    Gustav Berle a adaugat inca doua motive in cartea The Do It Yourself Business Book:

    9. Concurenta

    10. Vanzari slabe

    Inceperea unei mici afaceri intotdeauna este riscanta, iar sansele de succes sunt reduse. Conform U.S. Small Business Administration, peste 50% din micile afaceri s-au inchis dupa primul an, iar 95% in primii cinci ani.

    Cifrele nu trebuie sa inspaimante antreprenorul, insa el trebuie sa fie pregatit pentru multe piedici. Subestimarea dificultatilor de la inceputul unei afaceri este unul dintre principalele piedici din calea antreprenorilor. Succesul poate veni daca antreprenorul este calm, dispus sa lucreze din greu si sa ia toate masurile necesare.

    Partea pozitiva

    Sunt multe motive care descurajeaza pe cei ce vor sa inceapa o afacere. Insa propria afacere aduce si o multime de avantaje:

    1. Esti propriul tau sef

    2. Beneficiezi de toata munca depusa, nu majorezi profitul altuia

    3. Veniturile si potentialul de crestere sunt mai apreciate

    4. Un nou proiect este la fel de interesant pe cat este de riscant.

    5. Conducerea unei afaceri ofera o multitudine de provocari si oportunitati de dezvoltare

    #antreprenor startup, #afacere firma , #Stiri International