Air Berlin a anulat aproape 100 de zboruri, dupa ce pilotii s-au imbolnavit subit

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 15:02
1026 citiri
Air Berlin a anulat aproape 100 de zboruri, dupa ce pilotii s-au imbolnavit subit
Foto: Arhiva Pixabay

Operatorul aerian german Air Berlin, aflat in insolventa, a anulat marti aproximativ 100 de zboruri, dupa ce 200 de piloti au anuntat ca sunt bolnavi si ca nu se pot prezenta la serviciu.

Conform informatiilor disponibile pe site-ul companiei, printre zborurile anulate se numara curse cu plecare de pe aeroporturile Berlin Tegel, Dusseldorf, Hamburg si Koln. Absentele pilotilor afecteaza atat operatiunile proprii ale Air Berlin, cat si o serie de zboruri pe care compania le efectueaza pentru divizia Eurowings a Lufthansa, cu care Air Berlin a incheiat un contract, scrie Reuters.

Imbolnavirea in masa a pilotilor ameninta insasi existenta companiei si diminueaza sansele in vederea pastrarii locurilor de munca dupa incheierea procedurilor de vanzare, sustine operatorul aerian german.

"Nu exista companie care sa fi fost pusa intro lumina mai putin favorabila ca Air Berlin astazi. Este esential sa reluam operatiunile, pentru a putea finaliza cu succes discutiile cu investitorii", a spus, intr-un memo intern, directorul de operatiuni al Air Berlin, Oliver Iffert.

Potrivit Air Berlin, circa 200 de piloti, majoritatea capitani, au anuntat ca sunt bolnavi si nu isi pot desfasura activitatea.

Intr-un comunicat separat, reprezentantii sindicatului pilotilor, Vereinigung Cockpit, s-au aratat surprinsi de numarul mare de absente anuntate marti. Potrivit acestora, sindicatul nu si-a indemnat membrii sa declare ca sunt bolnavi.

Air Berlin, a doua mare companie aeriana germana, si-a cerut insolventa luna trecuta, dupa ce Etihad Airways, principalul actionar, si-a retras sprijinul financiar.

O situatie similara a fost inregistrata anul trecut de operatorul aerian rival TUIfly, care a fost fortat sa anuleze mai multe zboruri dupa ce pilotii au anuntat ca s-au imbolnavit. Reprezentantii sindicali au spus atunci ca angajatii s-au temut ca negocierile pe tema unei potentiale fuziuni sa nu duca la concedieri si taieri de salarii.

Citeste si Cum s-a ajuns la insolventa Air Berlin, o prabusire cu preaviz ...citeste mai departe despre "Air Berlin a anulat aproape 100 de zboruri, dupa ce pilotii s-au imbolnavit subit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piloti Air Berlin bolnavi, #zboruri Air Belin anulate, #zboruri Germania anulate, #Air Belin actiuni, #Air Berlnin insolventa, #Air Berlin posibili cumparatori , #Stiri International