Air France a refuzat 15 pasageri dupa legea anti-imigranti a lui Trump

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 11:20
5632 citiri
Air France a refuzat 15 pasageri dupa legea anti-imigranti a lui Trump
Foto: Facebook/Emirates

Air France a refuzat deja sa imbarce 15 persoane catre Statele Unite, dupa ce presedintele american Donald Trump a semnat un decret prin care interzice intrarea in tara a cetatenilor a sapte tari cu populatie majoritar musulmana.

"De la inceput au existat 15", a declarat duminica pentru AFP un purtator de cuvant al companiei.

Decretul prezidential, care a intrat in vigoare imediat ce a fost semnat vineri seara, interzice patrunderea pe teritoriul Statelor Unite a cetatenilor Iranului, Irakului, Yemenului, Somaliei, Sudanului si Libiei pentru o perioada de 90 de zile. Toti sirienii au interdictia de a intra pe teritoriul american pana la noi ordine.

Pasagerii a caror imbarcare a fost refuzata de Air France sunt cetateni din aceste tari, "dar asta nu inseamna ca veneau neaparat din aceste tari", a precizat purtatorul de cuvant.

"I-am preluat pe toti acesti pasageri in grija, nimeni nu este blocat la Paris, am adoptat dispozitiile necesare in vederea retrimiterii acestor persoane catre punctul lor de origine", a subliniat el.

"La fel ca toate companiile aeriene, Air France este obligata sa se conformeze exigentelor cu privire la intrarea pe teritoriul tarilor pe care le deserveste si nu este autorizata sa imbarce, in cunostinta de cauza, pasageri catre o destinatie in care accesul le este interzis", a subliniat compania intr-un comunicat.

"Procedand in acest mod, Air France nu face decat sa se confomeze regulilor internationale care reglementeaza transportul aerian, pe care este obligata sa le respecte", au adaugat reprezentantii operatorului de zbor.

Marea Britanie nu se considera vizata de legea lui Trump

Totusi, Ministerul britanic de Externe a precizat ca restrictiile impuse de Trump se aplica doar persoanelor care calatoresc din cele sapte tari vizate, astfel incat persoane care sosesc din alte tari, inclusiv din Regatul Unit, nu vor fi supuse unor controale suplimentare, indiferent de nationalitatea lor sau locul in care s-au nascut.

Totodata, autoritatile britanice au mentionat ca persoanele cu dubla cetatenie - britanica si una a celor sapte tari - vor fi supuse unor verificari suplimentare doar daca se duc in Statele Unite dintr-una dintre cele sapte tari vizate de decretul lui Trump.

"Statele Unite si-au reafirmat angajamentul ferm fata de o tratare rapida a tuturor calatorilor din regatul Unit", a subliniat Ministerul britanic intr-un comunicat.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

Premierul Trudeau, dupa ordinul l ...citeste mai departe despre "Air France a refuzat 15 pasageri dupa legea anti-imigranti a lui Trump" pe Ziare.com

#Air France imigranti Trump, #Marea Britanie imigranti Trump , #Stiri International