Ajutor nesperat din Suedia pentru refugiati: Vor fi adusi cu avionul in Europa

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 11:50
789 citiri

Doi suedezi au pus bazele unei organizatii caritabile care isi propune sa ii aduca cu avionul pe refugiati in Europa, pentru ca, spun ei, azilantii au fost pe nedrept impiedicati sa mearga cu avioanele comerciale catre continent, asa ca sunt nevoiti sa apeleze la traficanti pentru calatorii periculoase pe mare.

Cei doi antreprenori au pus pe picioare organizatia Refugee Air, scrie The Guardian.

"Ne place sa rezolvam probleme si am descoperit ca exista o posibilitate sa ii imbarcam pe refugiati in avioane fara sa incalcam nicio regula", explica Susanne Najafi, fondatoare a initiativei.

160.000 de imigranti vor fi redistribuiti in tarile UE. Juncker: "Nu e prea multa uniune in UE"Criza imigrantilor: Comisia Europeana propune o lista de "state sigure de origine"

Problema refugiatilor este ca Uniunea Europeana a instituit in 2001 o regula privind "responsabilitatea transportatorului", in urma careia companiile aeriene devin responsabile de costurile trimiterii inapoi a oricarui ...citeste mai departe despre "Ajutor nesperat din Suedia pentru refugiati: Vor fi adusi cu avionul in Europa" pe Ziare.com

#Suedia refugiati avioane, #Suedia refugiati , #Stiri International