Alegeri in Franta: Cine a fost cel mai convingator candidat din dezbaterea prezidentiala

Marti, 21 Martie 2017, ora 23:10
849 citiri
Alegeri in Franta: Cine a fost cel mai convingator candidat din dezbaterea prezidentiala
Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Candidatul independent Emmanuel Macron este castigatorul dezbaterii dintre cei cinci candidati la presedintia Frantei, dupa o disputa televizata care a stabilit un record de audienta.

O serie de sondaje realizate dupa emisiune l-au prezentat pe Macron drept candidatul care a dominat dezbaterea si i-a convins cel mai mult pe telespectatori, relateaza marti publicatia Politico.

Cea mai slaba prestatie a avut-o candidatul Partidului Socialist, Benoit Hamon, indica aceleasi sondaje.

Potrivit unui sondaj realizat de agentia Harris Interactive pentru website-ul de stiri Atlantico, 20% dintre cei care au urmarit confruntarea au spus ca l-au apreciat cel mai mult pe politicianul de centru Emmanuel Macron. Pe al doilea loc s-a clasat candidata formatiunii de extrema dreapta Frontul National, Marine Le Pen.

O cercetare realizata de institutul de sondaje Elabe pentru postul BFMTV arata ca 29% dintre cei chestionati au spus ca Macron a fost candidatul "cel mai convingator", fiind urmat de Jean-Luc Melenchon, apreciat de 20% dintre participantii la sondaj, si de Le Pen si Francois Fillon, plasati la egalitate, cu 19%.

Sondajul institutului OpinionWay pentru ziarul Le Point arata ca 24% dintre telespectatorii chestionati l-au apreciat cel mai mult pe Macron, iar 19%, pe Fillon si Le Pen.

Potrivit audientelor masurate de agentia Mediametrie, aproape 10 milioane de telespectatori au urmarit dezbaterea TV de luni seara.

Confruntarea a inregistrat cea mai mare rata de audienta reusita anul acesta de vreun post TV din Franta, scrie Politico, citand postul TF1, care a difuzat disputa.

Alegerile din Olanda au trecut, acum toti ochii sunt pe Franta: Sondajele arata ca Le Pen nu va castiga

11 candidati s-au inscris oficial in cursa pentru alegerile prezidentiale din Franta

Ce trebuie sa stii despre apropiatele alegeri din Franta: Cine are sanse si cum se desfasoara ...citeste mai departe despre "Alegeri in Franta: Cine a fost cel mai convingator candidat din dezbaterea prezidentiala" pe Ziare.com

#Emmanuel Macron castigat dezbatere televizata, #Emmanuel Macron sanse prezidentiale, #sondaje Franta prezidentiale, #saondaje alegeri Franta , #Stiri International