Alegeri in Franta: Cine sunt cei 11 candidati din cursa pentru Palatul Elysee

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 18:20
2618 citiri
Alegeri in Franta: Cine sunt cei 11 candidati din cursa pentru Palatul Elysee
Foto: Arhiva Facebook/Emmanuel Macron

11 candidati au primit in acest an cele 500 de aprobari necesare din partea unor oficiali alesi pentru a se inscrie intr-o cursa imprevizibila pentru palatul Elysee.

Primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta are loc duminica, 23 aprilie, iar primii doi se vor confrunta in al doilea tur pentru a mosteni pozitia lui Francois Hollande, relateaza Reuters.

Reuters ii prezinta, in cateva date, pe cei 11 prezidentiabili francezi.

Citeste toate stirile despre alegerile din Franta

Nathalie Arthaud (46 de ani) - Lupta Muncitorilor

Aceasta preda economie si conduce formatiunea de extrema-stanga Lutte Ouvriere (Lupta Muncitorilor, n.red.), inspirata de principiile lui Lev Trotki. De asemenea, candidata de extrema-stanga a reusit sa castige 0,5% din voturi in alegerile prezidentiale din 2012, sustinand drepturile muncitorilor din Franta.

Francois Asselineau (59 de ani) - Uniunea Popular Republicana

Acesta face parte din elita inspectorilor financiari, sustine suveranitatea si vrea retragerea tarii din zona euro, Uniunea Europeana si NATO.

Jacques Cheminade (75 de ani) - Partidul Solidaritate si Progres

Inainte de a deveni candidat in alegerile prezidentiale, acesta era functionar in Ministerul Economiei. Este a treia cursa prezidentiala a lui Cheminade, care a reusit sa obtina 0,2% din voturi in alegerile prezidentiale din 2012. De asemenea, acesta sustine "eliberarea tarii din catusele finantelor internationale", renuntarea la euro si retragerea din Uniunea Europeana.

Nicolas Dupont-Aignan (55 de ani) - Debout la France

Un parlamentar care sustine suveranitatea tarii si principiile lui Charles de Gaulle. Acesta a reusit sa obtina 1,8% din voturi in alegerile prezidentiale din 2012. Dupont-Aignan a facut parte anterior dintr-o formatiune de centru-dreapta, dar acum vrea renegocierea tratatelor europene, reducerea imigratiei si reconsiderarea euro ca moneda a Frantei.

Francois Fillon (63 de ani) - Les Republicains

Fostul prim-ministru doreste o reintoarcere la putere a politicilor de centru-dreapta dupa o pauza de cinci ani cauzata de victoria socialistului Francois Hollande. Acesta a reusit sa castige alegerile primare promitand taieri drastice ale cheltuielilor publice si reducerea numarului bugetarilor din Franta.

Benoit Hamon (49 de ani) - Partidul Socialist

Candidatul stangii provine din aripa progresista a Partidului Socialist. "Marea idee" a sa consta intr-o reforma extrem de costisitoare a sistemului de ajutoa ...citeste mai departe despre "Alegeri in Franta: Cine sunt cei 11 candidati din cursa pentru Palatul Elysee" pe Ziare.com

#candidati alegeri prezidentiale Franta, #rezultate alegeri prezidentiale Franta , #Stiri International