Alegeri in Marea Britanie: Cine are sanse sa faca Guvernul si care e miza pentru romani

Joi, 07 Mai 2015, ora 08:05
1133 citiri
Alegeri in Marea Britanie: Cine are sanse sa faca Guvernul si care e miza pentru romani
Foto: Parlamentul Marii Britanii

Britanicii sunt asteptati joi la urne pentru alegeri parlamentare, cele mai disputate si imprevizibile din ultimele decenii.

Desi nu va exista un castigator clar, un lucru e limpede: alegerile vor afecta intr-un fel sau altul viata imigrantilor din Marea Britanie, printre care se afla si multi romani.

De aceste alegeri depinde atat viitorul Marii Britanii in Uniunea Europeana, cat si coeziunea interna a tarii. Peste 45 de milioane de britanici sunt eligibili sa voteze joi.

In ultima zi de campanie, miercuri, liderii politici au facut un ultim efort pentru a inclina balanta in favoarea lor, cu toate ca sondajele arata ca nu va exista un invingator clar si ca urmatoarele saptamani se vor purta negocieri dure pentru formarea Guvernului, scrie Reuters.

Observatorii sustin ca in Marea Britanie incepe sa se faca simtit un fenomen deja binecunoscut in alte parti ale Europei, anume fragmentarea politicii, prin ascensiunea partidelor mai mici.

Partidul premierului David Cameron - ...citeste mai departe despre "Alegeri in Marea Britanie: Cine are sanse sa faca Guvernul si care e miza pentru romani" pe Ziare.com

#Marea BRitanie alegeri, #Marea Britanie alegeri romani imigranti , #Stiri International