Alegeri in Moldova: Maia Sandu, la 200.000 de voturi distanta de Europa

Vineri, 11 Noiembrie 2016, ora 14:20
822 citiri

Nimeni nu-i da prea multe sanse Maiei Sandu ca va castiga alegerile din Republica Moldova.

Igor Dodon este marele favorit. Liderul Partidului Socialistilor, un apropiat al Moscovei, dar si al contestatului miliardar Vladimir Plahotniuc, are cele mai multe sanse sa devina noul presedinte ales prin vot direct.

Asta la prima vedere, dar la a doua vedere lucrurile sunt mai complicate. Maia Sandu, lidera formatiunii politice Actiune si Solidaritate, nu a avut niciodata sanse. Dintre candidatii pro-europeni, a fost prima clasata, iar o intelegere de ultima ora incheiata cu Andrei Nastase, un alt politician reformator pro-european - ca acesta sa nu participe la alegeri, a adus-o in situatia de a se clasa pe locul doi.

Cateva sondaje de opinie il dadeau castigator pe Igor Dodon inca din primul tur. Acesta era cotat cu peste 50% sanse de a obtine majoritatea voturilor valabil exprimate. N-a fost sa fie. A obtinut 48%, iar Maia Sandu, 39%. Intre ei e o diferenta de noua puncte ...citeste mai departe despre "Alegeri in Moldova: Maia Sandu, la 200.000 de voturi distanta de Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri Moldova, #Maia Sandu Moldova , #Stiri International