Alegeri in Spania: Fara majoritate, premierul Rajoy incearca sa formeze o coalitie de guvernare

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 09:13
1085 citiri
Alegeri in Spania: Fara majoritate, premierul Rajoy incearca sa formeze o coalitie de guvernare
Foto: Facebook Mariano Rajoi

Premierul spaniol la final de mandat Mariano Rajoy a anuntat in noaptea de duminica spre luni ca va incerca sa formeze o coalitie de guvernare, afirmand ca Spania are nevoie de un guvern stabil, relateaza Reuters si AFP.

"Voi incerca sa formez un guvern si cred ca Spania are nevoie de un guvern stabil", a spus Rajoy in fata sutelor de sustinatori adunati in fata sediului partidului. Partidul Popular a obtinut 28,7% din voturi, potrivit AFP, departe de majoritatea absoluta de 176 de locuri.

"Va trebui sa discutam mult, sa dialogam si sa ajungem la acorduri", a adaugat el, in timp ce sustinatorii sai scandau "Spania! Spania!"

"A trebuit sa luam decizii dificile" in cursul ultimilor patru ani pentru a lupta impotriva crizei, a recunoscut liderul Partidului Popular, in varsta de 60 de ani. "Dar am facut ce am crezut ca este in interesul general al Spaniei", a mai spus Rajoy.

In ...citeste mai departe despre "Alegeri in Spania: Fara majoritate, premierul Rajoy incearca sa formeze o coalitie de guvernare" pe Ziare.com

#alegeri Spania Mariano Rahoi coalitie, #alegeri Spania coalitie guverare , #Stiri International