Alegeri in SUA: Americanii se tem ca Rusia va lansa un atac cibernetic si pregatesc o riposta

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 22:35
1078 citiri
Alegeri in SUA: Americanii se tem ca Rusia va lansa un atac cibernetic si pregatesc o riposta
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Statelor Unite este ingrijorata ca hackeri angajati de serviciile secrete ruse vor lansa un atac cibernetic pe 8 noiembrie, pentru a perturba scrutinul prezidential si parlamentar american, Washingtonul fiind pregatit sa riposteze, afirma surse citate de presa americana.

Oficiali americani au declarat pentru NBC News ca exista temeri ca Rusia isi va utiliza capacitatile cibernetice pentru a perturba scrutinul din Statele Unite. Serviciile secrete americane nu se asteapta la un atac informatic care sa vizeze infrastructura esentiala din SUA - o situatie care ar putea fi catalogata drept act de razboi -, dar ar putea avea loc incidente de genul dezvaluirii unor documente false sau a propagarii unor informatii cu scop de manipulare in mediile de socializare online.

Vineri, un hacker care are pseudonimul "Guccifer 2.0" - atribuit de serviciile americane structurilor secrete din Rusia - a avertizat prin Twitter ca alegerile prezidentale si parlamentare din SUA vor fi ...citeste mai departe despre "Alegeri in SUA: Americanii se tem ca Rusia va lansa un atac cibernetic si pregatesc o riposta" pe Ziare.com

#alegeri SUA atac hackeri rusi , #Stiri International