Alegeri in SUA: Este vremea sa se renunte la cautarea liderilor mari

Duminica, 06 Martie 2016, ora 14:38
963 citiri
Alegeri in SUA: Este vremea sa se renunte la cautarea liderilor mari
Foto: Facebook/ White House

De la Napoleon la Donald Trump, a fost totdeauna tentant sa li se ofere putere celor care pareau extraordinari. Insa a fost de asemenea si o greseala.

In perioada de dupa Razboiul Rece, cand democratia se raspandea precum incendiile de vegetatie, iar sistemul politic si economic al Americii parea un model atractiv, multi oameni inteligenti au crezut ca zilele tiranilor, dictatorilor, potentatilor si ale altor lideri autoritari erau numarate, scrie Stephen M. Walt, intr-un articol pentru Foreign Policy.

Acestia au crezut ca vocea poporului va fi tot mai puternica, tot mai multe tari vor instaura institutii reprezentative, vor adopta economii de piata si vor proteja drepturile omului si vom trai fericiti pana la adanci batraneti.

Lumea, mai periculoasa in 2016: Pacea, la mana Statului Islamic, Putin, Kim Jong Un si Donald Trump

Asemenea notiuni par mai degraba ciudate astazi, cel putin. Una dintre tendintele puternice din politica mondiala contemporana este reprezentata de ...citeste mai departe despre "Alegeri in SUA: Este vremea sa se renunte la cautarea liderilor mari" pe Ziare.com

#alegeri SUA mari lideri, #alegeri SUA Donald Trump, #Donald Trump mare lider, #Donald Trump candidat republica, #alegeri SUA Hillary Clinton, #alegeri SUA 2016 , #Stiri International