Alegeri in SUA: Tabloul ultimei zile - ce spun sondajele si cate voturi au pana acum Clinton si Trump

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 19:40
840 citiri
Alegeri in SUA: Tabloul ultimei zile - ce spun sondajele si cate voturi au pana acum Clinton si Trump
Foto: Facebook/ Hillary Clinton

Ne aflam cu cateva ore inainte de marea zi a alegerilor prezidentiale din Statele Unite, iar cele mai recente sondaje, realizate zilele trecute, arata care este situatia celor doi candidati.

Real Clear Politics prezinta rezultatele din 11 sondaje realizate in diferite perioade din saptamana 30 octombrie - 6 noiembrie.

Dintre cele 11, noua o dau castigatoare pe democrata Hillary Clinton, unul pe republicanul Donald Trump si in unul este egalitate.

Facand o medie a procentelor din sondaje, Clinton ar avea 46,4 la suta din voturile exprimate, iar Trump 44,4 la suta si, desi se ia in calcul votul electoral si nu cel popular, cifrele sunt un indicator foarte bun pentru a ne face o idee despre cine este mai aproape de un mandat la Casa Alba.

Cel mai recent sondaj este unul national realizat de Bloombeg Politics, de vineri pana duminica, prin telefon, pe un esantion de 799 de adulti, selectati aleatoriu, marja de eroare fiind de plus/minus 3,5 la suta.

In acest caz, Clinton are ...citeste mai departe despre "Alegeri in SUA: Tabloul ultimei zile - ce spun sondajele si cate voturi au pana acum Clinton si Trump" pe Ziare.com

#sondaje alegeri prezidentiale SUA, #Hillary Clinton Trump sondaje SUA, #voturi electorale Hillary Trump , #Stiri International