Alegeri in SUA: Trump pierde categoric in Colorado si acuza un "sistem trucat" de vot

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 08:17
1120 citiri
Alegeri in SUA: Trump pierde categoric in Colorado si acuza un "sistem trucat" de vot
Foto: tedcruz.org

Favoritul alegerilor primare republicane in Statele Unite, Donald Trump, a denuntat luni un "sistem trucat" dupa infrangerea zdrobitoare in Colorado, unde Ted Cruz a obtinut toti delegatii la sfarsitul saptamanii trecute.

Senatorul de Texas a castigat 34 de delegati in cadrul unui sistem complex de desemnare ce cuprinde o conventie organizata sambata, fara consultarea alegatorilor, precum si o serie de voturi in comitate, aminteste AFP.

"Sunt un nou venit in sistem si am castigat voturile a milioane de alegatori, dar sistemul este trucat. Aceasta este o escrocherie", a acuzat Donald Trump la canalul Fox News.

Sistemul din Colorado (vestul SUA) da o mai mare greutate aparatului partidului republican in desemnarea delegatilor si difera de alegerile primare sau caucus (reuniuni electorale) organizate in alte state, unde alegatorii isi aleg candidatul si unde delegatii sunt distribuiti proportional.

"Stiti ca totusi am castigat milioane de voturi. Nu doua, ci milioane de voturi ...citeste mai departe despre "Alegeri in SUA: Trump pierde categoric in Colorado si acuza un "sistem trucat" de vot" pe Ziare.com

#Trump acuza sistem vot trucat, #Trump pierde sistem vot , #Stiri International