Alegeri in USA: Hillary Clinton pierde din avans - Bernie Sanders, victorii categorice

Duminica, 27 Martie 2016, ora 12:40
854 citiri
Alegeri in USA: Hillary Clinton pierde din avans - Bernie Sanders, victorii categorice
Foto: Captura Youtube/CNN

Candidatului democrat Bernie Sanders a castigat detasat al treilea caucas, cel din din Hawai, dupa ce sambata a facut acelasi lucru in Alaska si Washington, apropiindu-se astfel de Hillay Clinton, favorita pentru nominalizarea la prezidentialele din toamna.

Potrivit NBC News, citat de News.ro, scorul estimat este de 71% pentru Sanders si 29% penru Clinton.

In celelalte doua caucasuri, Bernie Sanders ar fi obtinut 72% in Washington, fata de 28% pentru Hillary Clinton, in timp ce in Alaska scorul a fost de 80% la 20%, a estimat CNN..

Doua dintre cele trei state, Hawai si Alaska ii aduc senatorului democrat un numar relativ mic de delegati: 25 si, respectiv, 16.

Dupa anuntarea rezultatelor, Bernie Sanders a tinut sa le multumeasca sustinatorilor pentru victoria pe care a catalogat-o drept rasunatoare. "Am stiut ca situatia se va imbunatati pe masura ce mergem spre vest. E greu pentru cineva sa nu recunoasca faptul ca acum e momentul nostru".

Inaintea confruntarilor de ...citeste mai departe despre "Alegeri in USA: Hillary Clinton pierde din avans - Bernie Sanders, victorii categorice" pe Ziare.com

#Bernier Sanders castiga Hillary Clinton, #alegeri prezidentiale SUA Sanders Clinton , #Stiri International