Alegeri istorice in Austria. Un extremist ar putea ajunge la conducerea tarii

Sambata, 03 Decembrie 2016, ora 20:26
730 citiri
Alegeri istorice in Austria. Un extremist ar putea ajunge la conducerea tarii
Foto: Facebook/Norbert Hofer

Austria repeta duminica turul doi al alegerilor prezidentiale, probabil cel mai important scrutin din istoria sa, dat fiind ca ultranationalistul Norbert Hofer ar putea deveni primul sef de stat din Europa provenit dintr-o formatiune de extrema dreapta.

Dupa aproape 50 de saptamani de campanie electorala, cea mai lunga din istoria Austriei, circa 6,4 milioane de cetateni cu drept de vot ar urma sa se prezinte la urne pentru a alege intre Hofer, inginer aeronautic in varsta de 45 de ani, si independentul Alexander Van der Bellen, sustinut de Verzi, fost profesor de economie, in varsta de 72 de ani, transmite sambata EFE.

La 22 mai, Van der Bellen s-a impus in fata rivalului sau ultranationalist cu numai 31.000 de voturi diferenta (50,35% fata de 49,65%), gratie avantajului pe care l-a obtinut din voturile prin corespondenta.

Citeste si Austria ar putea organiza un referendum pentru iesirea din UE. Cu doua conditii

Cu toate acestea, dupa o contestatie prezentata de Hofer si ...citeste mai departe despre "Alegeri istorice in Austria. Un extremist ar putea ajunge la conducerea tarii" pe Ziare.com

#alegeri prezidentiale Austria, #alegeri Austria , #Stiri International