Alegeri periculoase in Olanda: Extremistii promit dezislamizarea tarii si ca vor scapa de "scursura marocana"

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 16:30
876 citiri
Alegeri periculoase in Olanda: Extremistii promit dezislamizarea tarii si ca vor scapa de "scursura marocana"
Foto: Facebook / Geert Wilders

Geert Wilders, liderul formatiunii populist-nationaliste Partidul Libertatii (PVV), a promis sambata, la inceperea campaniei electorale, ca va elimina "scursura marocana" din Olanda, indemnand cetatenii sa voteze, in martie, pentru recapatarea controlului asupra natiunii.

"Exista multa scursura marocana in Olanda, care a transformat strazile in locuri nesigure", a declarat Geert Wilders, inconjurat de un puternic dispozitiv de securitate, in cursul unui eveniment de campanie desfasurat in zona Spijkenisse din Rotterdam.

"Daca vreti sa va recapatati tara, trebuie sa o faceti din nou natiunea poporului olandez, votand cu un singur partid", a spus Wilders, liderul formatiunii populiste eurosceptice Partidul Libertatii (PVV, extrema-dreapta).

Geert Wilders, care traieste intr-o locuinta secreta dupa ce un militant islamist l-a ucis in 2004 pe regizorul Theo van Gogh, spera ca ascensiunea populismului la nivel global il va propulsa la putere dupa scrutinul parlamentar programat in Olanda pe 15 martie, comenteaza site-ul agentiei Reuters.

Printre promisiunile sale din campanie se numara inchiderea moscheilor si interzicerea imigratiei din tarile musulmane.

...citeste mai departe despre "Alegeri periculoase in Olanda: Extremistii promit dezislamizarea tarii si ca vor scapa de "scursura marocana"" pe Ziare.com

#Geert Wilders Olanda, #extremisti Olanda, #marocani Olanda , #Stiri International