Alegerile prezidentiale din Austria, amanate din cauza unui motiv stupid

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 15:11
1658 citiri
Alegerile prezidentiale din Austria, amanate din cauza unui motiv stupid
Foto: Facebook/Wolfgang Sobotka

Alegerile prezidentiale din Austria, stabilite pentru 2 octombrie, vor fi amanate din cauza faptului ca plicurile folosite la votul prin corespondenta se desigileaza foarte usor.

Intr-o conferinta de presa, ministrul ajustriac de Interne, Wolfgang Sobotka, a precizat ca votul ar putea fi reprogramat fie pentru 27 noiembrie, fie pentru 4 decembrie, informeaza DPA si EFE.

"Am cerut parlamentului sa fixeze o noua data" pentru a putea garanta "o desfasurare fara erori" a scrutinului, a declarat ministrul austriac, care si-a exprimat preferinta pentru data de 27 noiembrie.

Sobotka, conservator, a semnalat ca obiectivul este ca scrutinul sa se desfasoare inainte de inceperea anului 2017, cu conditia ca acest lucru sa poata fi posibil din punct de vedere tehnic.

Stabilirea noii date a scrutinului depinde acum de consensul la care ajung partidele politice austriece, care trebuie sa reformeze legea electorala, cel mai probabil cu majoritate calificata, a spus Sobotka.

El a ...citeste mai departe despre "Alegerile prezidentiale din Austria, amanate din cauza unui motiv stupid" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri prezidentiale Austria amanate, #alegeri Austria amanate plicuri, #alegeri Austria amanate , #Stiri International