Alerta cu bomba si in Norvegia, dupa atacul din Suedia: un tanar rus a fost retinut - UPDATE

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 21:02
947 citiri
Alerta cu bomba si in Norvegia, dupa atacul din Suedia: un tanar rus a fost retinut - UPDATE
Foto: Twitter The Local Norway

Politia norvegiana a inchis un perimetru de securitate sambata seara in jurul unei statii de metrou din capitala Oslo, dupa ce a descoperit un dispozitiv exploziv care in final a fost dezarmat, anunta cotidianul lapresse.ca in editia sa electronica.

Contul oficial de Twitter al politiei a facut cunoscut ca a fost arestat un suspect. Seful politiei, Vidar Pedersen, a afirmat ca agentii sai au reusit sa dezamorseze dispozitivul.

Vidar Pedersen a informat ca dispozitivul a fost descoperit pe o artera comerciala foarte frecventata, in cursul noptii de sambata spre duminica. Cartierul Gronland a fost inchis, iar politistii au evacuat barurile din restaurantele din zona respectiva.

UPDATE: - Serviciile de securitate norvegiene au ridicat duminica nivelul alertei teroriste si au arestat un tanar rus in varsta de 17 ani, banuit ca a amplasat un dispozitiv exploziv artizanal, relateaza agentiile internationale de presa, citate de Agerpres.

"Nu este clar daca tanarul in varsta de 17 ani a intentionat sa comita un atac terorist", a declarat duminica sefa Serviciului norvegian de Informatii (PST), Benedicte Bjornland.

Cel arestat a sosit in anul 2010 in Norvegia si a primit azil in aceasta tara. Presa locala scrie ca el ar fi simpatizant al gruparii jihadiste Statul Islamic, dar avocata tanarului rus respinge aceasta versiune si sustine ca gestul sau a fost doar un act de teribilism.

Nivelul de alerta este ridicat in Norvegia ca urmare a atacului terorist comis vineri in Suedia vecina, la Stockholm, soldat cu moartea a patru persoane si ranirea altor 15.

Atac terorist la Stockholm, soldat cu 4 morti si 15 raniti, inclusiv copii. Un barbat a fost arestat ...citeste mai departe despre "Alerta cu bomba si in Norvegia, dupa atacul din Suedia: un tanar rus a fost retinut - UPDATE" pe Ziare.com

#alerta bomba Oslo, #bomba statie metrou Oslo , #Stiri International