Alerta pe insula americana Guam de teama unui atac nord-coreean. Trump continua amenintarile

Joi, 10 August 2017, ora 22:48
780 citiri
Alerta pe insula americana Guam de teama unui atac nord-coreean. Trump continua amenintarile
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Autoritatile regionale au luat masuri speciale pentru avertizarea populatiei de pe insula americana Guam, in contextul in care o racheta lansata din Coreea de Nord ar ajunge in doar 14 minute pe acest teritoriu american situat in Oceanul Pacific.

"In cazul in care Coreea de Nord ar lansa o racheta spre Insula Guam, aceasta ar ajunge in 14 minute", a declarat joi Jeann Gaminde, purtatorul de cuvant al Departamentului regional pentru Securitate, conform News.ro.

Jenna Gaminde a dat asigurari ca locuitorii vor fi avertizati imediat.

"Institutia noastra va fi instiintata imediat de armata si va utiliza toate formele de comunicatie pentru a transmite mesajul publicului. In cazul in care vor fi auzite sirenele, oamenii trebuie sa urmareasca imediat anunturile facute la radio si televiziune", a precizat Jenna Gaminde, citata de cotidianul Pacific Daily News.

Dupa ce presedintele SUA, Donald Trump, a avertizat ca va reactiona cu "foc si furie" la "amenintarile Coreei de Nord", regimul Kim Jong-Un a atras atentia ca analizeaza posibilitatea de a face o demonstratie de forta prin lansarea unor rachete in largul Insulei Guam, apartinand Statelor Unite.

Citeste si Oficiali SUA se dezic de Trump: Amenintarile la adresa Coreei de Nord au fost spontane, ii apartin

In replica, Trump a transmis ca regimul nord-coreean va avea probleme cum putine tari au avut vreodata daca va face ceea ce a spus.

"Este timpul ca cineva sa ia atitudine pentru oamenii din tara noastra", a spus el.

"Lucrurile care li s-ar putea intampla nu s-u gandit niciodata ca sunt posibile", a continuat presedintele american. El incheiat atragand atentia ca regimul din Coreea de Nord va avea probleme "cum putine natiuni au avut vreodata in lumea asta", arata BBC.

Aproximativ 7.000 de militari sunt stationati in bazele americane de pe Insula Guam. De asemenea, pe insula sunt elemente antibalistice ale Terminalului de aparare de mare altitudine (THAAD). Japonia a anuntat ca poate dobori o eventuala racheta lansata de Coreea de Nord spre Insula Guam. ...citeste mai departe despre "Alerta pe insula americana Guam de teama unui atac nord-coreean. Trump continua amenintarile" pe Ziare.com

#insula Guam atac Coreea, #Coreea Nord Insula Guam , #Stiri International