Alerta terorista: 3.000 de islamisti extremisti sunt in Marea Britanie, gata sa atace in cateva saptamani

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 15:47
750 citiri
Alerta terorista: 3.000 de islamisti extremisti sunt in Marea Britanie, gata sa atace in cateva saptamani
Foto: captura YouTube

Politia britanica monitorizeaza mai bine de 3.000 de islamisti extremisti nascuti si crescuti in regat, care ar fi dispusi sa puna la cale atacuri in Marea Britanie, au avertizat surse din aparatul britanic de securitate.

Un numar mare de britanici, barbati si femei, unii chiar adolescenti, sunt radicalizati si ar putea pune la cale atacuri care ar urma sa aiba loc in urmatoarele cateva saptamani, relateaza cotidianul britanic Express.

Mai bine de jumatate dintre acestia traiesc la Londra, mai cu seama in estul si vestul orasului. Exista insa si alte "puncte fierbinti", cum sunt Manchester si West Midlands.

In plus, unii dintre islamistii suspectati au probleme mintale, ceea ce creste riscul ca astfel de atacuri sa aiba loc.

Informatiile vin in contextul in care directorul MI5, Andrew Parker, a anuntat ca Marea Britanie se confrunta cu "cel mai mare numar" de comploturi pentru acte de terorism din ultimii 30 de ani. Parker este primul director general al Serviciului de ...citeste mai departe despre "Alerta terorista: 3.000 de islamisti extremisti sunt in Marea Britanie, gata sa atace in cateva saptamani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#risc terorism Marea Britanie, #extremisti islamisti Marea Britanie, #MI5 dejucat atacuri teroriste, #atacuri teroriste Marea Britanie, #atac terorist dejucat regina , #Stiri International