Alibaba si-a dezvaluit conducerea si a recunoscut ca ritmul de crestere a incetinit

Marti, 17 Iunie 2014, ora 09:30
2081 citiri
Alibaba si-a dezvaluit conducerea si a recunoscut ca ritmul de crestere a incetinit
Sursa foto: Reuters

Alibaba Group Holding a facut publice numele celor 27 de parteneri si membri ai consiliului sau de administratie, dar si faptul ca se asteapta ca ritmul de crestere din ultimele trimestre sa incetineasca.

Conform noilor date din prospectul ofertei publice, care ar putea fi cea mai mare de pana acum din sectorul tehnologiei, Alibaba a anuntat ca asociatii companiei sunt fondatorul Jack Ma, vicepresedintele executiv Joseph Tsai si directorul executiv Jonathan Lu, care au dreptul de a numi noua membri in consiliul de administratie, pastrand controlul companiei, conform Reuters.

Printre cei patru directori independenti nominalizati sa faca parte din conducerea companei, dupa desfasurarea ofertei publice, se numara Tung Chee Hwa, primul sef executiv al consiliului Hong Kong-ului, fondatorul Yahoo, Jerry Yang si fostul vicepresedinte ale grupului Goldman Sachs, J. Michael Evans.

Includerea lui Tung poate aduce mai multe avantaje companiei Alibaba, desi mandatul acestuia a fost marcat de controverse. El este unchiul sotiei sefului finantelor corporatiste, Michael Yao.

"Rudenia este un aspect negativ, din punctul de vedere al autoritatilor vestice, insa poate fi pozitiv in Asia", a spus James Post, profesor la Boston University School of Management.

Cine face parte din consiliul directorilor executivi

Consiliul directorilor executivi al companiei este format din Ma, Tsai, Lu, directorul operational Daniel Zhang si Masayoshi Son, fondatorul SoftBank, cel mai mare actionar al Alibaba, cu 34,3% din actiuni.

In acelasi timp, Alibaba a anuntat ca profitul net din perioada ianuarie-martie a crescut cu 32%, la 892,7 milioane dolari (5,543 miliarde yuani). Veniturile au crescut cu 38%, la 12,03 miliarde yuani, insa rata de crestere a scazut fata de trimestrul anterior, cand a fost de 62%.

Alibaba estimeaza ca oferta sa publica de cotare la bursa o va depasi pe cea a Facebook din 2012, care a strans 15 miliarde de dolari. Insa investitorii si autoritatile au cerut mai multe date despre companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alibaba oferta, #conducere alibaba , #Stiri International