Ambasada Olandei in Turcia a fost inchisa. Un ministru turc nu a fost lasat in Consulatul tarii sale la Rotterdam

Sambata, 11 Martie 2017, ora 23:02
1083 citiri
Ambasada Olandei in Turcia a fost inchisa. Un ministru turc nu a fost lasat in Consulatul tarii sale la Rotterdam
Foto: Ambasada Olandei in Turcia

Ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost oprita de politie sa intre in Consulatul turc din Rotterdam, Olanda, ajunta sambata agentia de presa NOS, citata de Reuters. Intre timp, autoritatile au inchis Ambasada si Consulatul olandez din Turcia, ca masura de securitate, au declarat surse din Ministerul de Externe de la Ankara.

Betul Sayan Kaya a ajuns cu masina la reprezentanta din Rotterdam, dar cand a coborat a fost oprita de fortele de ordine. Ea nu a fost arestata.

Oficialul turc a anuntat ca va merge la Rotterdam cu masina, dupa ce Guvernul olandez i-a interzis ministrul de Externe sa aterizeze cu avionul in oras.

Intre timp, seful diplomatiei de la Ankara a ajuns in Franta, unde urmeaza sa participe duminica, la Metz, la o intalnire cu turcii din oras.

Vizite ale ministrilor turci in diverse tari din Europa, organizate cu scopul de face campanie pentru tabara "da" in referendumul cu privire la o sporire ale puterilor presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan au provocat o nemultumire in aceste state.

Acest subiect a ajuns tema de campanie in alegerile legislative din Olanda, unde Geert Wilders, liderul extremei drepte, a cerut interzicerea intrarii pe teritoriul tarii a membrilor Guvernului turc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conflict diplomatic Turcia, #scandal Turcia Olanda , #Stiri International