Ambasada Rusiei la Kiev, atacata cu pietre si petarde. Se cere eliberarea pilotului Nadia Savcenko

Duminica, 06 Martie 2016, ora 20:36
1038 citiri

Sute de manifestanti ucraineni au cerut duminica in fata ambasadei ruse la Kiev eliberarea pilotului militar ucrainean Nadia Savcenko, aflata in arest in Rusia, si au aruncat cu pietre, petarde si oua in sediul cladirii si in masinile misiunii diplomatice ruse, spargand geamurile acestora.

Nadia Savcenko este judecata in Rusia pentru uciderea a doi ziaristi rusi in iunie 2014, in timpul confruntarilor armate din estul separatist prorus al Ucrainei. Autoritatile ruse au decis joi suspendarea procesului, fapt care a alimentat speculatiile cu privire la soarta ei, mai ales ca ea a inceput o greva a foamei si a setei, relateaza agentiile AFP si EFE.

Schimb de prizonieri intre Kiev si separatistii prorusi

Dupa ce aproximativ o mie de ucraineni au participat la o manifestatie pasnica in centrul Kievului, cateva sute dintre ei au format un grup separat si au pornit catre ambasada Rusiei, care a fost si noaptea trecuta tinta unor atacuri in urma carora mai multe autoturisme ale ...citeste mai departe despre "Ambasada Rusiei la Kiev, atacata cu pietre si petarde. Se cere eliberarea pilotului Nadia Savcenko" pe Ziare.com

#Ucraina protest ambasada Rusiei, #eliberare pilot Savcenko , #Stiri International