Ambasadorul Marii Britanii a vizitat navele de razboi trimise de NATO la Constanta: Suntem alaturi de Romania, iar Marea Neagra va ramane o mare libera

Sambata, 03 Februarie 2018, ora 17:37
1289 citiri
Ambasadorul Marii Britanii a vizitat navele de razboi trimise de NATO la Constanta: Suntem alaturi de Romania, iar Marea Neagra va ramane o mare libera
Foto: Facebook / British Embassy Bucharest

Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania, a declarat sambata ca prezenta gruparilor navale permanente ale NATO la Constanta, din care fac parte si navele britanice HMS Duncan si HMS Enterprise, transmite un puternic semnal de siguranta pentru libertatea de navigatie in Marea Neagra.

"Cred ca prezenta gruparilor navale permanente ale NATO la Constanta, SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2) si SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), in a caror componenta se regasesc distrugatorul HMS Duncan si nava multirol de supraveghere hidrografica si oceanografica HMS Enterprise, transmite un semnal foarte puternic, un mesaj de siguranta, ca Marea Neagra va ramane o mare libera, o mare pentru toti, ca Marea Britanie este alaturi de colegii din Romania pentru a asigura securitatea europeana si a aliatilor", a precizat ambasadorul britanic, la bordul distrugatorului Duncan.

Paul Brummell a spus ca sambata, cand a vizitat HMS Enterprise in Portul Constanta, si-a amintit ca ultima vizita la bordul navei a facut-o in precedentul sau mandat diplomatic din Caraibe.

"Este un semn ca flota maritima britanica este cu adevarat una cu misiuni globale. Sunt foarte bucuros ca multi cetateni din Constanta au profitat de aceasta ocazie pentru a vizita Duncan si Enterprise si navele turcesti pentru a vedea cum ii pot proteja aceste forte NATO pe toti din Romania si toti din teritoriul NATO", a apreciat diplomatul britanic.

Ambasadorul Brummell a remarcat ca anul 2017 a fost cel mai intens in istoria relatiilor bilaterale in privinta colaborarii in domeniul apararii, enumerand cele doua vizite ale distrugatorului HMS Duncan la Constanta, prezenta a o mie de soldati britanici care au participat la exercitii cu camarazii romani si dislocarea la Baza Aeriana "Mihail Kogalniceanu" a unui detasament de patru avioane Eurofighter Typhoon, pentru a contribui la asigurarea spatiului aerian al NATO.

"Deci suntem impreuna cu voi si urez tuturor o vizita foarte placuta la aceste nave", a incheiat ambasadorul.

La randul sau, comandantul SNMG2, comodorul Mike Utley, a detaliat specificul misiunilor pe care le desfasoara gruparea sa navala si contextul in care evolueaza aceasta in bazinul Marii Negre si al Mediteranei.

"Misiunea mea aici, in functia de comandant al Gruparii Navale NATO - SNMG-2, are trei aspecte. In primul rand, trebuie sa reasiguram aliatii din NATO si partenerii, natiunile partenere, ca NATO este ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Marii Britanii a vizitat navele de razboi trimise de NATO la Constanta: Suntem alaturi de Romania, iar Marea Neagra va ramane o mare libera" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nave razboi Constanta, #nave NATO Marea Neagra, #grupa lupta mare , #Stiri International