Ambasadorul moldovean nu vede posibila unirea cu Romania: Atat timp cat ai o armata rusa pe teritoriu...

Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 20:32
784 citiri
Ambasadorul moldovean nu vede posibila unirea cu Romania: Atat timp cat ai o armata rusa pe teritoriu...
Foto: captura Realitatea TV

Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova in Romania, e de parere ca nu se poate vorbi in aceste momente si nici in viitorul apropiat despre o unire intre Rep. Moldova si Romania.

Intrebat daca e oportun un asemenea pas, Mihai Gribincea a declarat sambata seara, la Realitatea TV: "Personal, cred ca oricat si-ar dori cineva unirea, este foarte putin probabil sa se intample in viitorul apropiat, atat timp cat ai o armata rusa pe teritoriu, cat ai Transnistria, cat ai Gagauzia".

In plus, a spus el, trebuie luate in calcul si reactiile unor institutii ca UE sau NATO, din care Romania face parte. Pana si incercarea Romaniei de a acorda ajutor Rep. Moldova, un imprumut, a fost vazuta ca o sfidare a politicii europene, a atras el atentia.

Presedintele Germaniei, interesat de unirea Republicii Moldova cu Romania

"Un gest ca unificarea e cu mult mai complicat si intrebarea e nu daca se doreste sau nu, ci daca e posibil", a punctat ambasadorul.

"Slabiciunea institutiilor ...citeste mai departe despre "Ambasadorul moldovean nu vede posibila unirea cu Romania: Atat timp cat ai o armata rusa pe teritoriu..." pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mihai Gribincea unire Moldova Romania, #ambasador Chisinau Romania unire, #ambasador Moldova Romania unire, #unire Moldova Romania , #Stiri International