Ambasadorul roman in Marea Britanie condamna rasismul: Dar cu olimpicii nostri vreti sa fiti vecini?

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 15:40
1246 citiri
Ambasadorul roman in Marea Britanie condamna rasismul: Dar cu olimpicii nostri vreti sa fiti vecini?
Foto: Arhiva

Ambasadorul roman in Marea Britanie, Ion Jinga, a comentat afirmatiile lui Nigel Farage, liderul partidului nationalist UKIP, care a spus ca ar fi ingrijorat daca un grup de romani s-ar muta langa locuinta lui.

"Stiu ca multi britanici au fost socati de aceste remarci scandaloase, pentru ca este greu sa crezi ca in secolul al XXI-lea, in Londa, o metropola unde peste 100 de nationalitati traiesc in armonie, cineva ar putea exprima un astfel de credo politic", a scris Ion Jinga pe blogul sau de pe Huffington Post.

Ambasadorul roman a sustinut ca declaratiile lui Farage au fost condamnate de clasa politica britanica, precum si de presa. Dupa ce a fost acuzat in nenumarate randuri de rasism, liderul britanic s-a scuzat spunand ca era obosit cand a facut afirmatiile despre romani, insa la cateva ore a revenit cu un material publicat in The Telegraph, in care asocia romanii cu infractiunile, a ...citeste mai departe despre "Ambasadorul roman in Marea Britanie condamna rasismul: Dar cu olimpicii nostri vreti sa fiti vecini?" pe Ziare.com

#romani Marea Britanie, #Jinga romani Marea Britanie, #vecini romani Marea Britanie , #Stiri International