Ambasadorul roman la Seul compara Coreea de Nord cu Romania lui Ceausescu

Luni, 19 Mai 2014, ora 08:55
1806 citiri
Ambasadorul roman la Seul compara Coreea de Nord cu Romania lui Ceausescu
Foto: The Korea Herald

Ambasadorul roman in Coreea de Sud, Calin Fabian, a vorbit in cadrul unui interviu despre cultul personalitatii la Ceausescu si Kim Jong-un, precum si despre ce pot invata nord-coreenii de la Romania, cand vine vorba de tranzitia de la comunism catre democratie.

Propaganda care se face in cazul liderilor din Coreea de Nord este foarte cunoscuta. Acestor lideri li se atribuie niste trasaturi spectaculoase. Astfel, se spune ca dictatorul Kim Jong-un ar fi condus o masina la varsta de trei ani, scrie The Korea Herald.

In timp ce cultul personalitatii din Coreea de Nord apare ca un fapt excentric pentru observatorii europeni, pentru ambasadorul Romaniei in Coreea de Sud, Calin Fabian, acest lucru este ceva familiar.

"Pentru o persoana din afara, care nu a experimentat aceste lucruri, totul pare ridicol", a spus ambasadorul roman in Coreea de Sud, intr-un interviu acord The Korea Herald.

"Insa ganditi-va doar ...citeste mai departe despre "Ambasadorul roman la Seul compara Coreea de Nord cu Romania lui Ceausescu" pe Ziare.com

#Romania Coreea de Sud, #ambasador Romania Coreea de Sud, #Romania Coreea de Nord , #Stiri International