Ambasadorul Romaniei al Acordului de la Paris: Schimbarile climatice reprezinta o urgenta la nivel mondial

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 18:15
889 citiri
Ambasadorul Romaniei al Acordului de la Paris: Schimbarile climatice reprezinta o urgenta la nivel mondial
Foto: Facebook / Medeea Marinescu

Schimbarile climatice reprezinta o urgenta la nivel mondial, iar solutiile globale propuse de Acordul de la Paris nu trebuie refuzate, potrivit actritei Medeea Marinescu, ambasadoare pentru Romania a Acordului.

"S-a spus ca Acordul de la Paris va afecta economia, ceea ce nu este adevarat. Tranzitia catre o economie verde va crea noi locuri de munca, noi stabilimente durabile si dinamice, in toate sectoarele economice. De asemenea, este fals ca numai tarile bogate vor face eforturi pentru sustinerea Acordului de la Paris. Acest acord este echilibrat si flexibil, astfel incat toate tarile sa isi poata lua angajamente intr-o maniera echitabila.

Si, nu in ultimul rand, trebuie spus ca Acordul de la Paris este obligatoriu, deoarece este un tratat international inscris in legislatia nationala a fiecaruia dintre cele 195 de state care l-au ratificat. Asa cum a spus si presedintele francez Emmanuel Macron, schimbarile climatice ne afecteaza deja viata de zi cu zi, insa nu trebuie sa afecteze si viitorul. Sa redam maretia planetei noastre", afirma Medeea Marinescu, conform unui comunicat transmis vineri de Ambasada Frantei la Bucuresti.

Ea spune ca "exista mai multe afirmatii false care circula despre Acordul de la Paris, ceea ce poate sa afecteaza perceptia asupra importantei sale istorice".

"In calitate de ambasadoare a Acordului de la Paris pentru Romania, consider ca este de datoria mea sa reamintesc ce inseamna acest acord si ii rog pe toti cei care sunt prieteni ai Planetei sa distribuie acest mesaj, utilizand hashtag-ul #MakeOurPlanetGreatAgain", precizeaza Medeea Marinescu.

E oficial: Trump retrage Statele Unite din Acordul de la ParisVal de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la ParisMacron, dupa retragerea SUA din Acordul de la Paris: Au intors spatele lumii. Franta nu va intoarce spatele americanilorTrump le-a explicat personal mai multor lideri ai lumii decizia retragerii din Acordul de la Paris. Ce le-a spusElon Musk a renuntat sa mai fie consilier al lui Trump dupa ce acesta a retras SUA din Acordul de la ParisSute de oameni au protestat in fata Casei Albe dupa ce Trump a retras SUA din Acordul de la ParisBBC: Care sunt primele efecte ale retragerii SUA din Acordul de la ParisRusia sustine ca Acordul de la Paris nu poate fi pus in aplicare fara SUA. Presedintele PE neaga ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Romaniei al Acordului de la Paris: Schimbarile climatice reprezinta o urgenta la nivel mondial" pe Ziare.com

#Medeea Marinescu acord Paris Trump , #Stiri International