Ambasadorul SUA: Intalnirea Iohannis - Trump a fost cel mai important eveniment bilateral de multi ani, poate chiar de generatii

Marti, 04 Iulie 2017, ora 20:46
771 citiri
Ambasadorul SUA: Intalnirea Iohannis - Trump a fost cel mai important eveniment bilateral de multi ani, poate chiar de generatii
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Intalnirea Iohannis - Trump a fost "pentru Romania si America cel mai important eveniment bilateral de multi ani", a declarat, marti ambasadorul Hans Klemm, reamintind ca presedintele SUA a felicitat Romania pentru rezultatele obtinute in lupta anticoruptie.

Declaratiile au fost facute la receptia oficiala de 4 iulie, in deschiderea evenimentului organizat de Ziua Statelor Unite ale Americii, la care a fost prezent si presedintele Iohannis.

Diplomatul american a facut mai multe referiri, in alocutiunea sa, la vizita oficiala a lui Klaus Iohannis in Statele Unite ale Americii, luna trecuta.

"Asa cum v-a spus presedintele Trump dumneavoastra, domnule presedinte Iohannis, chiar luna trecuta 'Romanii si americanii au multe lucruri in comun: dragostea de libertate, mandria culturii lor, traditii bogate si peisaje vaste, incarcate de istorie'", a declarat ambasadorul SUA la Bucuresti, evidentiind faptul ca anul acesta Romania si Statele Unite ale Americii sarbatoresc 20 de ani de Parteneriat Strategic.

Diplomatul a subliniat ca intalnirea Iohannis - Trump a fost "pentru Romania si America cel mai important eveniment bilateral de multi ani, poate chiar de generatii" si a mai facut referire si la mesajul de apreciere al presedintelui Trump cu privire la lupta anticoruptie din Romania.

"Dumneavoastra, domnule presedinte Iohannis, v-a spus: 'Doresc sa va felicit pe dumneavoastra si sa laud eforturile dumneavoastra curajoase de a lupta impotriva coruptiei si a apara statul de drept din Romania. Acest lucru este necesar pentru a crea un mediu in care comertul si schimburile comerciale pot inflori si in care cetatenii pot prospera. Sprijinim foarte puternic Romania si sprijinim acea lupta impotriva coruptiei. O vom sprijini intotdeauna'", a amintit Hans Klemm.

Ambasadorul american a vorbit despre viitorul relatiilor economice Romania-SUA.

"Ambasada mea va indeplini acum angajamentul presedintelui meu de a consolida si mai mult parteneriatul nostru strategic. In aceasta toamna vom gazdui cea mai numeroasa misiune comerciala care a ajuns vreodata in Romania si vom incuraja investitiile dintre tarile noastre, in ambele directii", a subliniat Hans Klemm.

In context, Klemm a adaugat ca acest lucru poate fi realizat "cu eficienta maxima" in Romania, "intr-un cadru de politici stabil, previzibil, transparent, caracterizat de consultare veritabila cu toti actorii implicati, inclusiv cu investitorii straini".

#Hans Klemm Iohannis Trump vizita , #Stiri International