Ambasadorul Ucrainei in NATO: Nu vrem ajutor militar din afara. Ne protejam singuri

Vineri, 02 Mai 2014, ora 18:48
1223 citiri
Ambasadorul Ucrainei in NATO: Nu vrem ajutor militar din afara. Ne protejam singuri
Foto: Ria Novosti

Ambasadorul ucrainean din cadrul NATO, Ihor Dolhov, a declarat ca Ucraina nu vrea ajutor militar din afara, chiar daca Rusia decide sa invadeze tara.

"Nu vrem ca nicio tara sau organizatie sa trimita forte militare pe teritoriul nostru. Ne descurcam in aceasta privinta. Ucraina are o armata puternica si daca - desi nimeni nu vrea ca acest lucru sa se intample - dar daca granitele ucrainene vor fi trecute de trupele rusesti, ne vom proteja tara", a afirmat oficialul, potrivit The Guardian.

Ihor Dolhov a facut afirmatia curajoasa in ciuda faptului ca armata ucraineana a pierdut, vineri dimineata, doua elicoptere, acestea fiind doborate de catre separatistii prorusi, care i-au ucis si pe cei doi piloti.

Turcinov recunoaste esecul operatiunii din Slaviansk

De asemenea, presedintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov, a recunoscut ca operatiunea din Slaviansk nu a inregistrat un progres pe masura asteptarilor din cauza scuturilor umane de la marginea orasului.

Ucraina: ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Ucrainei in NATO: Nu vrem ajutor militar din afara. Ne protejam singuri" pe Ziare.com

#invazie Rusia Ucraina, #ambasador Ucraina NATO, #conflict Ucraina, #ajutor militar Ucraina , #Stiri International