Amenintarea cea mai mare pentru Romania - o Rusie slaba, care nu mai vine cu tancul

Marti, 24 Mai 2016, ora 08:18
3034 citiri
Amenintarea cea mai mare pentru Romania - o Rusie slaba, care nu mai vine cu tancul
Foto: Facebook/Humanitas

Analistul de politica externa Robert Kaplan considera ca pentru Romania amenintarea cea mai mare nu o constituie o Rusie puternica, ci una slaba, precizand ca acest lucru ar insemna "agresiune si haos".

Rusia insa nu mai actioneaza cu tancurile si avioanele, ca in trecut, ci prin servicii secrete, mass-media si crima organizata.

"Viitorul Rusiei nu arata bine (...) daca slabirea economica continua, iar Putin se va confrunta cu din ce in ce mai multe provocari pe plan intern. Amenintarea cea mai mare pentru Romania nu este o Rusie puternica, ci o Rusie slaba, pentru ca aceasta inseamna agresiune, un nivel de haos. (...) Cu cat devine Rusia mai slaba, cu atat ea va incerca sa destabilizeze alte regiuni, ca Moldova si Ucraina, si va deveni din ce in ce mai agresiva in zona baltica, in zona Marii Negre", a declarat Kaplan, luni, in cadrul unei conferinte la Ateneul Roman.

El a amintit ca, inclusiv din perspectiva Romaniei, lucrurile s-au schimbat pe plan international fata de ...citeste mai departe despre "Amenintarea cea mai mare pentru Romania - o Rusie slaba, care nu mai vine cu tancul" pe Ziare.com

#Robert Kaplan Rusia Romania, #Robert Kaplan amenintare Rusia , #Stiri International