America fierbe: Un alt tanar de culoare neinarmat, ucis de politie - proteste de amploare, Obama intervine

Vineri, 15 August 2014, ora 09:04
1017 citiri
America fierbe: Un alt tanar de culoare neinarmat, ucis de politie - proteste de amploare, Obama intervine

Un tanar de culoare, prezentat ca suferind de boli mintale, a fost ucis de politie la inceputul saptamanii la Los Angeles, la scurt timp dupa moartea unui alt adolescent de culoare la Ferguson, in Missouri (centrul SUA), relateaza AFP.

Ezell Ford, in varsta de 25 de ani si neinarmat, a fost ucis luni seara de un ofiter de politie care patrula cu un coleg intr-un cartier din sudul Los Angeles (California, vest).

Vecinii si familia l-au descris pentru presa americana drept un tanar care suferea de boli mintale.

Politia nu a precizat ce i-a determinat pe cei doi agenti sa i se adreseze lui Ezell Ford, sindicatul politistilor LAPPL afirmand intr-un comunicat ca cei doi agenti l-au "oprit pe Ezell Ford in jurul orei 20.10 (06.10 ora Romaniei) in timp ce mergea pe trotuar in apropiere de strada 65".

Avocatul familiei lui Ezell Ford, Steven Lerman, a explicat joi pentru AFP ca intentioneaza sa depuna plangere "la inceputul saptamanii viitoare" impotriva orasului Los Angeles pentru ...citeste mai departe despre "America fierbe: Un alt tanar de culoare neinarmat, ucis de politie - proteste de amploare, Obama intervine" pe Ziare.com

#SUA proteste politisti ucis Ferguson, #tineri culoare ucisi politisti SUA , #Stiri International