Americanii anunta ca sistemul antiracheta indreptat impotriva Coreei de Nord este operational

Marti, 02 Mai 2017, ora 14:58
1603 citiri

Armata americana a transmis ca sistemul sau antiracheta THAAD, instalat luna trecuta in Coreea de Sud, este acum operational.

Sistemul poate acum intercepta rachete din Coreea de Nord, cu toate ca va fi in intregime operational peste cateva luni, cand vor sosi si mai multe componente, relateaza BBC.

Un purtator de cuvant al fortelor armate americane din Coreea de Sud sustine ca THAAD are acum "abilitatea de a apara Republica Coreea".

Statele Unite au instalat sistemul antiracheta in tinutul sud-coreean Seongju, pe 24 aprilie. Sistemul poate sa doboare rachete balistice de raza scurta si medie, in ultima faza a zborului, cand acestea se apropie de tinta.

THAAD are o raza de actiune de 200 de kilometri si poate neutraliza tinte pana la altitudinea de 150 de kilometri. Cand va fi gata intregul sistem, cele sase lansatoare montate pe camioane vor fi dotate cu 48 de rachete de interceptare.

SUA anuntasera saptamana trecuta activarea THAAD (Terminal High Altitude Area Defense - n.red.) peste cateva zile, cu toate ca nu era de asteptat sa fie folosit pana in ultima parte a anului.

Chinezii se opun insa acestui sistem antiracheta si au cerut americanilor sa opreasca operatiunile. Temerile Beijingului sunt ca sistemul antiracheta interfereaza cu securitatea propriilor sale operatiuni militare.

Tensiunile din zona Peninsulei Coreene au crescut in ultimele saptamani, Coreea de Nord amenintand Statele Unite, iar americanii trimitand in zona vase de razboi si un submarin.

Este iminent un razboi intre SUA si Coreea de Nord?Tensiuni intre Washington si Seul? Trump a cerut Coreei de Sud sa plateasca pentru scutul antiracheta american. A fost refuzat ...citeste mai departe despre "Americanii anunta ca sistemul antiracheta indreptat impotriva Coreei de Nord este operational" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem antiracheta Coreea operational, #sistem antiracheta Coreea activat, #THAAD activat, #THAAD operational, #SUA sistem antiracheta Coreea , #Stiri International