Americanii ar prefera un papa din lumea a treia

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 09:53
1158 citiri
Americanii ar prefera un papa din lumea a treia

Alegerea unui papa din tarile emergente este dorita si de catre catolicii americani, care au declarat in majoritate ca si-ar dori ca urmatorul Suveran Pontif sa provina din America de Sud, Asia sau Africa, arata un sondaj al Pew Research Center.

60% dintre ei vad aceasta alegere ca o idee buna, 20% ii sunt indiferenti si 14% cred ca ar fi o idee proasta, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Sondajul se bazeaza pe raspunsurile a 1.504 de americani de toate religiile, dintre care 304 catolici intervievati intre 13 si 18 februarie, dupa anuntul papei Benedict al XVI-lea ca renunta la pontificat.

51% dintre ei cred ca succesorul lui trebuie "sa mentina pozitiile traditionale ale Bisericii".

Printre cei care cred ca dimpotriva urmatorul papa ar trebui sa dea o noua directie institutiei catolice, 15% ar dori sa il vada mai ferm in scandalurile de abuz sexual si 9% mai deschis fata de casatoriile gay.

Doar 1% ar vrea ca el sa isi schimbe pozitia fata de avort.

Aproape unul din patru americani este catolic, ceea ce face din catolicism prima confesiune a tarii, iar natiunea americana este cea care are cea mai mare populatie catolica printre tarile dezvoltate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegere papa, #papa lumea a treia, #noul papa, #papa tari emergente, #papa Africa, #papa America de Sud, #papa Asia , #Stiri International