Americanii au comis crime de razboi inclusiv in Romania - acuza procurorul-sef al Tribunalului Penal International

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 07:33
636 citiri
Americanii au comis crime de razboi inclusiv in Romania - acuza procurorul-sef al Tribunalului Penal International
Foto: Facebook/International Criminal Court

CIA si Armata americana ar fi comis crime de razboi in Afganistan, dar si in inchisori din tari europene, inclusiv Romania, potrivit procurorului-sef al Tribunalului Penal International (TPI).

Fortele armate americane si CIA - serviciul de informatii externe al SUA - au comis crime de razboi, in 2002-2004, in special tortura si tratamente inumane, a afirmat, luni, Fatou Bensouda.

"Exista motive rezonabile care ne permit sa credem ca, in cursul interogatoriilor acestor detinuti, membri ai fortelor armate americane si ai CIA au recurs la metode care constituie crime de razboi", a scris reprezentanta Gambiei la TPI in raportul sau privind investigatiile premergatoare deschiderii unei anchete, citat de AFP.

Militarii din Statele Unite au torturat sau supus la tratamente inumane si degradante cel putin 61 de detinuti, in Afganistan, iar CIA a comis acte similare asupra a cel putin 27 de detinuti, in perioada 2002-2008, in Afganistan si in alte tari, printre care Lituania, Polonia ...citeste mai departe despre "Americanii au comis crime de razboi inclusiv in Romania - acuza procurorul-sef al Tribunalului Penal International" pe Ziare.com

#CIA SUA crime razboi inchisori Romania, #CIA tortura Romania , #Stiri International