Americanii cer in strada destituirea lui Donald Trump (Foto)

Luni, 03 Iulie 2017, ora 15:35
1127 citiri
Americanii cer in strada destituirea lui Donald Trump (Foto)
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Mii de persoane au participat, duminica, la marsuri si mitinguri convocate in 46 de orase din Statele Unite pentru a cere Congresului sa inceapa procedura de destituire a presedintelui Donald Trump.

La aceste marsuri, convocate de activisti pentru drepturile omului, participantii au protestat si fata de masurile luate de Trump in sfera imigratiei, fata de afacerile presedintelui american in strainatate, posibilul amestec al Rusiei in alegerile prezidentiale din 2016 si presupusa obstructionare a anchetei in acest caz, informeaza EFE.

The truth will be Trump's undoing! Investigate & impeach! #ImpeachTrump #DumpTrump #NotMyPresident #Resist #TheResistance #ImpeachmentMarch pic.twitter.com/vgIkPuB2UW- AnalisaSwan#DemForce (@Analisa_Swan) July 2, 2017

"Obstructionarea justitiei si faptul ca a incalcat "clauza remuneratiilor straine" sunt ambele motive constitutionale pentru ca actualul Congres sa-l ancheteze si sa-l destituie pe presedinte", a declarat pentru EFE Tudor Popescu, din partea grupului Indivisible CA D-39, principalul organizator al manifestatiei din Los Angeles, oras californian unde a avut loc cel mai mare protest la adresa lui Trump, care - dupa spusele organizatorilor - a reunit aproape 10.000 de participanti.

Potrivit Xinhua, protestatarii din Los Angeles purtau pancarte pe care se putea citi "CEL MAI RAU PRESEDINTE DIN CATI AU EXISTAT VREODATA" si au scandat "Jos, jos, jos cu Trump, sus, sus, sus poporul".

Majority of American Disapprove of Trump: Poll https://t.co/kh80szTPG5#US #Trump#Rally#AntiTrump pic.twitter.com/ulSJiOPA6L- Alwaght (@EnglishAlwaght) July 3, 2017

Tot la Los Angeles a avut loc si o contramanifestatie in fata sediului politiei locale. Mike Tokes, unul dintre promotorii acestui miting, a declarat presei locale ca prezenta sa se datoreaza nevoii de "a contracara actiunile stangii liberale" si i-a invitat pe sustinatorii lui Trump sa-l sprijine pe presedinte, fie in mod public, fie pe retelele de social media.

Sustinatorii lui Trump fluturau drapele americane si purtau pancarte cu sloganul lui Trump din timpul campaniei electorale: "Sa redam maretia Americii".

Totusi, participarea la cele 46 de marsuri a fost destul de redusa, noteaza EFE. Unul dintre proteste s-a desfasurat la New York, unde s-au adunat doar cateva zeci de persoane in fata Trump International Hotel, unde a participat si un grup de oameni care si-au manifestat sprijinul pentru Trump. Cele doua marsuri s-au desfasurat fara incidente. ...citeste mai departe despre "Americanii cer in strada destituirea lui Donald Trump (Foto)" pe Ziare.com

#marsuri SUA destituire Trump, #miting destituire Trump , #Stiri International