Americanii considera Rusia o amenintare. Se tem mai mult decat inainte de alegeri - Sondaj

Sambata, 14 Ianuarie 2017, ora 21:13
838 citiri
Americanii considera Rusia o amenintare. Se tem mai mult decat inainte de alegeri - Sondaj
Foto: Facebook Vladimir Putin

Americanii sunt mai ingrijorati decat erau inaintea campaniei prezidentiale din 2016 de o eventuala amenintare pe care o reprezinta Rusia fata de Statele Unite, releva un sondaj Reuters/Ipsos.

Potrivit acestei cercetari, efectuata in perioada 9-12 ianuarie si publicata vineri, 82% dintre adultii americani - inclusiv 84% democrati si 82% republicani -, considera Rusia drept o "amenintare", in general, fata de Statele Unite.

In martie 2015, 76% erau de aceasta parere.

Aceasta crestere a nivelului ingrijorarii are loc in urma unei campanii electorale dure, in care democratii si altii au ridicat problema legaturilor financiare ale presedintelui-ales Donald Trump cu Rusia, iar comunitatea americana de informatii a acuzat Moscova ca a comis atacuri cibernetice in timpul campaniei.

Trump, care l-a laudat in mai multe randuri pe presedintele rus Vladimir Putin drept un lider puternic si a semnalat ca ar putea sa adopte o pozitie mai blanda fata de Moscova, a acceptat abia recent ca ...citeste mai departe despre "Americanii considera Rusia o amenintare. Se tem mai mult decat inainte de alegeri - Sondaj" pe Ziare.com

#sondaj americani teama Rusia, #Rusia amenintare SUA , #Stiri International