Americanii nu mai au voie sa intre in Iran, din cauza lui Trump, pe principiul reciprocitatii

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 22:41
5802 citiri
Americanii nu mai au voie sa intre in Iran, din cauza lui Trump, pe principiul reciprocitatii

Teheranul a anuntat, sambata seara, ca va bloca intrarea in tara a cetatenilor americani pe baza principiului reciprocitatii, dupa ce presedintele Donald Trump a semnat un ordin executiv care interzice temporar, pe o perioada de cel putin 90 de zile, intrarea cetatenilor din sapte tari predominant musulmane in Statele Unite, fiind vorba inclusiv de vizitatorii din Iran, transmite Reuters.

"In vreme ce ii respectam pe americani si facem distictia dintre acestia si politicile ostile ale administratiei Statelor Unite, Iranul va implementa principiul reciprocitatii, pana ce sunt ridicate aceste limitari jignitoare impuse impotriva cetatenilor iranieni de catre SUA", se arata intr-un comunicat al ministerului de Externe de la Teheran.

De asemenea, diplomatii iranieni au explicat ca aceste restrictii impuse musulmanilor reprezinta o insulta clara la adresa lumii musulmane si a natiunii Iranului.

"Vorbim de un dar urias pentru extremisti".

Aproximativ un milion de americani de origine iraniana traiesc in Statele Unite, iar cei care au doar viza de rezidenta permanenta nu vor mai putea sa intre acum in America.

Presedintele iranian a declarat anterior ca aceasta nu este epoca construirii de ziduri intre natiuni si a criticat masurile luate in directia anularii unor acorduri comerciale, fara sa-l numeasca insa pre Donald Trump.

"Astazi nu este momentul pentru a ridica ziduri intre natiuni (...) Anularea acordurilor comerciale internationale nu ajuta economia acelor state si nu serveste la dezvoltarea si inflorirea economiei globale. Aceasta este ziua in care lumea ar trebui sa se apropie prin comert", a declarat presedintele Hassan Rohani.

Departamentul de Securitate Interna a anuntat ca inclusiv detinatorii asa-numitelor "carti verzi" - vize de rezidenta permanenta - sunt vizati de ordinul executiv semnat de Donald Trump, care interzice temporar, pentru o perioada de 90 de zile, cetatenilor din sapte tari predominant musulmane sa intre in Statele Unite.

Printre cele sapte tari vizate de interdictie se numara Irak, Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen, scrie Reuters.

"Va interzice si intrarea detinatorilor de carti verzi", a anuntat purtatoarea de cuvant Gillian Christensen. ...citeste mai departe despre "Americanii nu mai au voie sa intre in Iran, din cauza lui Trump, pe principiul reciprocitatii" pe Ziare.com

#ordin Trump iranieni, #Iran ordin Trump , #Stiri International