Americanii spun ca nu vor razboi, dar nu exista viitor pentru o Coree de Nord care detine arme nucleare

Miercuri, 02 August 2017, ora 09:52
924 citiri
Americanii spun ca nu vor razboi, dar nu exista viitor pentru o Coree de Nord care detine arme nucleare
Foto: Arhiva Ziare.com

Statele Unite nu vor sa rastoarne regimul nord-coreean si spera sa poata dialoga pe viitor cu acesta, cu conditia ca Phenianul sa renunte la programul sau nuclear, a declarat marti secretarul american de Stat, Rex Tillerson.

"Nu suntem in cautarea unei schimbari de regim, nici a unei prabusiri a regimului, nu suntem in cautarea unei reunificari accelerate a peninsulei" coreene, a transmis oficialul american in fata presei, la Washington, cu prilejul bilantului primelor sase luni ale mandatului sau diplomatic, conform AFP.

"Nu cautam o scuza pentru a ne trimite armata la nord de paralela 38", care separa cele doua Corei, a adaugat el.

Adresandu-se nord-coreenilor, Tillerson a spus: "Nu suntem dusmanul vostru, nu va amenintam, dar voi reprezentati o amenintare inacceptabila pentru noi, iar noi trebuie sa raspundem la asta".

Seful diplomatiei americane a lasat chiar usa deschisa unui dialog cu Phenianul. "Conditia pentru aceste discutii este ca nu exista viitor pentru o Coree de Nord care ar detine arme nucleare", a subliniat el.

Potrivit secretarului american de Stat, amenintarea nord-coreeana s-a "materializat" in cursul ultimelor luni. "Avem un numar limitat de optiuni", a aratat Rex Tillerson, evocand politica americana de "presiune pacifista" asupra regimului de la Phenian.

El a facut apel din nou la China pentru "a-si utiliza influenta asupra Coreii de Nord in scopul crearii conditiilor unui dialog productiv".

Coreea de Nord a lansat vineri o racheta intercontinentala si a afirmat ca de acum va putea atinge teritoriul american. Presedintele Donald Trump si-a manifestat iritarea fata de China, atentionand sambata ca nu va mai permite ca Beijingul sa "nu faca nimic" in cazul Phenianului.

Conform senatorului republican Lindsey Graham, Donald Trump este gata de "un razboi cu Coreea de Nord" daca aceasta "continua sa incerce sa loveasca America" cu rachete echipate cu focoase nucleare.

Trump i-a spus unui senator ca va fi razboi intre SUA si Coreea de Nord. Phenianul isi plimba suspect submarinele

Americanii iau in considerare o strategie periculoasa: interceptarea rachetelor nord-coreene

Donald Trump: Este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord. Absolut!

Coreea de Nord ameninta ca va transforma America in cenusa. Momentul cand a reaparut sotia lui Kim Jong Un ...citeste mai departe despre "Americanii spun ca nu vor razboi, dar nu exista viitor pentru o Coree de Nord care detine arme nucleare" pe Ziare.com

#SUA regim Coreea Nord, #SUA explicatii Coreea Nord, #tensiuni SUA Coreea Nord , #Stiri International